Hoppa till innehållet
Ett par ord om vad som på riktigt är så Riktigt med Snellmans riktiga produkter 3

Ett par ord om vad som på riktigt är så Riktigt med Snellmans riktiga produkter

Ordet ”Riktig” som pryder Snellmans förpackningar innefattar ett unikt kvalitetslöfte i sin produktkategori.

Det finns säkert enklare sätt att göra produkter. Man kunde tumma på kvaliteten på råvarorna och göra produkten billigare. Det skulle däremot gå emot Snellmans principer. Läs mer om vad Riktigt malet kött, Riktig bacon och Riktig knackkorv innebär för oss.

Låt oss ta en titt på Riktigt malet kött

Det är alltid färskt och ofruset och består till 100-procent av inhemskt kött från våra familjegårdar. Dess luftiga förpackning gör den smidigt att lossa i pannan, där färskheten gör att den steks i stället för att kokas. Förpackningen innehåller dessutom 76 procent mindre plast än sin föregångare.

Hur är det med Riktig bacon, vad är hemligheten där?

För det första, är den genuint inhemsk: förutom att råvaran kommer från Finland görs den också i Finland, närmare bestämt i Jakobstad. För det andra, är sättet vi gör vårt bacon på unikt. Först väljer vi ut sidfläsk från vår lantgris som har exakt rätt balans mellan kött och fett, inte för mycket eller för litet, eftersom det är i balansen som magin uppstår.

Biten masseras sen med en lämplig mängd socker och salt och sen får den vila i fem dygn, så att saltet hinner sjunka in ordentligt. Innan vi gör perfekta skivor återstår ännu en kallrökning, där den nyanserade röksmaken åstadkoms med äkta alspån. Och ingenstans under processen tillsätts varken vatten eller fosfat.

Hemligheten bakom Riktig knackkorv är ingen hemlighet för den inbitne

Knackkorv är inte Riktig knackkorv innan den har rejält med kött och lite tillsatser. Köttprocenten i Riktig knackkorv rör sig kring 90 procent. Och köttet bör vara av hög kvalitet, inte maskinellt urbenat med späck eller svål. Vi tillsätter varken fosfat eller natriumglutamat.

Där de centrala principerna för hur vi ser på vår Riktigt-produktfamilj och dess produkter. Och vi vågar även påstå att principerna ger sig till känna varje gång man smakar en Riktig-produkt från Herr Snellman.