Siirry sisältöön
Ruokabloggaajien parhaat kinkkuvinkit

Ruokabloggaajien parhaat kinkkuvinkit

Jos haluat tänä jouluna kokeilla erilaista joulukinkkua tai kaipaat ideoita kinkun tähteiden hyödyntämiseen, tutustu maamme ruokabloggaajien parhaisiin joulukinkku-aiheisiin resepteihin.

Kun jouluun on enää vajaat kaksi kuukautta, alkaa pikkuhiljaa olla aika pohtia, mitä juhlapöytään tänä vuonna katetaan. Suomalaisissa kodeissa jouluaterian pääroolissa on tietenkin joulukinkku. Valmistustapoja kinkulle lienee kuitenkin miltei yhtä monta kuin kotejakin. Melko ylivoimaisesti suosituin tapa taitaa olla kinkun paistaminen, mutta tämänkin koulukunnan sisältä löytyy monenlaisia eroja mm. paistoajan ja -lämpötilan suhteen. Ja oma lukunsa ovat tietenkin kinkun kuorrutus ja mahdollinen kastike.

Bloggaajien 5 parasta joulukinkkureseptiä

Moni suomalainen ruokabloggaaja on luonnollisesti jakanut blogissaan oman näkemyksensä täydellisestä joulukinkusta. Listasimme alle ruokablogien joulukinkkuresepteistä viisi parasta.

Perinteinen joulukinkku pähkinöillä päällystettynä

Tässä Hannan soppa -blogin muuten perinteisessä reseptissä kinkun pinta koristellaan erilaisilla pähkinöillä. Näin lopputulos on sekä gluteeniton että varsin näyttävän näköinen.

Hedelmäinen vaihtoehto perinteiselle sinappikuorrutukselle

Peggyn pieni punainen keittiö -blogissa joulukinkku on saanut päälleen hedelmäisen kuorrutuksen, jonka pääosassa ovat pirteän oranssit persimon-hedelmät.

Joulukinkku ruiskuoressa

Yksi perinteisimmistä, mutta nykyään harvemmin hyödynnetyistä, kinkun valmistustavoista on kinkun paistaminen ruiskuorella peitettynä. Niin on tehty muun muassa tässä Herkkusuun lautasella -blogin reseptissä. Herkullisen maun ja tuoksun lisäksi ruiskuori pitää huolen siitä, että kinkku ei pääse kuivumaan liikaa uunissa ollessaan.

Mausteliemessä keitetty joulukinkku

Tässä Heleen’s Hobbies -blogin reseptissä käytetään perinteisen paistamisen sijaan vieläkin perinteisempää kinkun valmistustapaa, nimittäin keittämistä. Tämä kinkku imee itseensä makuja poristessaan kattilassa mausteiden kanssa. Lopuksi se saa päälleen helpon, hieman erilaisen sinappihunnun.

Coca-Colassa keitetty kinkku

Jokunen vuosi sitten ruokapiireissä puhuttiin paljon julkkiskokki Nigella Lawsonin alunperin esittelemästä reseptistä, jossa joulukinkku keitetään kypsäksi kolajuomaan upotettuna. Reseptiä testattiin useammassakin suomalaisessa ruokablogissa, muun muassa Siskot kokkaa -blogissa. Ensi kuulemalta varsin villiltä kuulostavaa valmistustapaa ei pidä säikähtää, sillä lopputulos ei ole Coca-Colan makuinen vaan aromaattinen ja mehukas.

Bloggaajien 5 parasta reseptiä joulukinkun tähteille

Ja koska herkullisimmankin kinkun viimeiset rippeet ovat usein vaarassa jäädä syömättä siinä vaiheessa, kun jouluruualle aletaan monen päivän herkuttelun jälkeen jo kaivata vaihtelua, valitsimme myös viisi parasta reseptiä joulukinkun tähteiden hyödyntämiseksi.

Karkkipossua joulukinkusta

Kinkun tähteet kokevat tässä Beach House Kitchen -blogin reseptissä muodonmuutoksen trendikkääksi karkkipossuksi. Itämainen resepti tarjoaa takuuvarmasti tervetullutta kontrastia jouluruoille!

Polentakakku joulukinkusta

Joulukinkku matkaa tässä Vaimomatskuu -blogin reseptissä Italian suuntaan ja saa uuden elämän osana upean näköistä polentakakkua.

Kinkun rippeet herkuiksi x3

Kamera & Kauha -blogista löytyy itseasiassa ei vain yksi vaan peräti kolme herkullista, joulukinkun rippeet hyödyntävää reseptiä. Miltä kuulostavat chili con carne joulukinkusta, lämpimät kinkkusandwichit marinoidun punakaalin kera tai klassinen kinkkukiusaus?

Chili con carne joulukinkusta

Kinkkupiirakka joulukinkusta

Klassinen ja kätevä käyttökohde kinkun viimeisille rippeille on herkullinen piirakka. Pullahiiren leivontanurkka -blogissa tähdepiirakka saa mukavasti väriä tuoreesta persiljasta. Toimii aina, ja on myös helppo pakastaa.

Hernekeitto joulukinkusta

Perinneruokaa prkl! -blogissa kinkun tähteistä on valmistettu hävikkiherkuista se kenties kaikkein tutuin, nimittäin perisuomalainen hernekeitto.