
Chili con carne uunissa
Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 700 g1h (josta aktiivista 40min)
6
Helppo
Ainekset
Chili con carne
- 1 kpl Snellman Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 700 g
- 3 kpl punaista chiliä
- 1 kpl sipulia
- 1.5 tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl chilimausteseosta
- 2 tl oreganoa
- 2 kpl purkkia valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
- 400 g tomaattimurskaa
- 4 kpl palaa tummaa suklaata
- 3 kpl valkosipulinkynttä
- 1 kpl Kuorrutus
Kuorrutus
- 200 g kermaviiliä
- 1 kpl kananmunaa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl siirappia
- 1 kpl sitruunan mehu ja kuori raastettuna
- 2 dl emmental juustoraastetta
- 8 dl keitettyä riisiä (3 dl riisiä, 6 dl vettä, 1 tl suolaa)
Ohje
-
Ota jauheliha huoneenlämpöön ja aloita silppuamalla chilit, sipuli ja valkosipulin kynnet.
-
Ruskista jauheliha muruksi yhdessä chili-, sipuli- ja valkosipulisilpun kanssa. Lisää mausteet, pavut, tomaattimurska ja tummasuklaapalat.
-
Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 5–10 minuuttia.
-
Kaada seos voideltuun isoon uunivuokaan tai uunipannuun, tasoita pinta ja jäähdytä kylmäksi.
-
Sekoita keskenään riisikuorrutuksen aineet ja levitä seos jäähtyneen chili-jauhelihaseoksen päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste.
-
Kuumenna ja ruskista chili con carne uunissa 225 asteessa 20–25 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea ja rapsahtava.
Vinkkejä
Perinteisen, nopeasti pannussa valmistuvan chili con carne -reseptin löydät täältä.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 400 g | |
---|---|---|
Energia | 793 kJ / 190 kcal | 3173 kJ / 761 kcal |
Rasva | 10.7 g | 42.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 5.2 g | 21 g |
Hiilihydraatit | 11.6 g | 46.3 g |
- josta sokereita | 3.6 g | 14.2 g |
Proteiini | 10 g | 38 g |
Ravintokuitu | 2.6 g | 10.5 g |
Suola | 0.8 g | 3.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.