Chili con carne uunissa
6
40min työaika + 1h kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Chili con carne
- 1 kpl Snellman Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 700 g
- 3 kpl punaista chiliä
- 1 kpl sipulia
- 1.5 tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl chilimausteseosta
- 2 tl oreganoa
- 2 kpl purkkia valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
- 400 g tomaattimurskaa
- 4 kpl palaa tummaa suklaata
- 3 kpl valkosipulinkynttä
- 1 kpl Kuorrutus
Kuorrutus
- 200 g kermaviiliä
- 1 kpl kananmunaa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl siirappia
- 1 kpl sitruunan mehu ja kuori raastettuna
- 2 dl emmental juustoraastetta
- 8 dl keitettyä riisiä (3 dl riisiä, 6 dl vettä, 1 tl suolaa)
Ohje
Ota jauheliha huoneenlämpöön ja aloita silppuamalla chilit, sipuli ja valkosipulin kynnet.
Ruskista jauheliha muruksi yhdessä chili-, sipuli- ja valkosipulisilpun kanssa. Lisää mausteet, pavut, tomaattimurska ja tummasuklaapalat.
Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 5–10 minuuttia.
Kaada seos voideltuun isoon uunivuokaan tai uunipannuun, tasoita pinta ja jäähdytä kylmäksi.
Sekoita keskenään riisikuorrutuksen aineet ja levitä seos jäähtyneen chili-jauhelihaseoksen päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste.
Kuumenna ja ruskista chili con carne uunissa 225 asteessa 20–25 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea ja rapsahtava.
Vinkkejä
Vinkki!
Katso myös meidän toinen, perinteisempi ja nopeampi resepti chili con carnelle.
Kokeilunhaluisille suosittelemme myös tätä chili con lenkki -reseptiä, jossa nimensä mukaisesti käytetään jauhelihan sijasta lenkkimakkaraa
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 400 g | |
---|---|---|
Energia | 793 kJ / 190 kcal | 3173 kJ / 761 kcal |
Rasva | 10.7 g | 42.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 5.2 g | 21 g |
Hiilihydraatit | 11.6 g | 46.3 g |
- josta sokereita | 3.6 g | 14.2 g |
Proteiini | 10 g | 38 g |
Ravintokuitu | 2.6 g | 10.5 g |
Suola | 0.8 g | 3.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.