Chili con carne uunissa
Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 700 g1h (josta aktiivista 40min)
6
Helppo
Ainekset
Chili con carne
- 1 kpl Snellman Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 700 g
 - 3 kpl punaista chiliä
 - 1 kpl sipulia
 - 1.5 tl suolaa
 - 1 tl rouhittua mustapippuria
 - 1 tl chilimausteseosta
 - 2 tl oreganoa
 - 2 kpl purkkia valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
 - 400 g tomaattimurskaa
 - 4 kpl palaa tummaa suklaata
 - 3 kpl valkosipulinkynttä
 - 1 kpl Kuorrutus
 
Kuorrutus
- 200 g kermaviiliä
 - 1 kpl kananmunaa
 - 1 tl suolaa
 - 1 rkl siirappia
 - 1 kpl sitruunan mehu ja kuori raastettuna
 - 2 dl emmental juustoraastetta
 - 8 dl keitettyä riisiä (3 dl riisiä, 6 dl vettä, 1 tl suolaa)
 
Ohje
- 
Ota jauheliha huoneenlämpöön ja aloita silppuamalla chilit, sipuli ja valkosipulin kynnet.
 - 
Ruskista jauheliha muruksi yhdessä chili-, sipuli- ja valkosipulisilpun kanssa. Lisää mausteet, pavut, tomaattimurska ja tummasuklaapalat.
 - 
Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 5–10 minuuttia.
 - 
Kaada seos voideltuun isoon uunivuokaan tai uunipannuun, tasoita pinta ja jäähdytä kylmäksi.
 - 
Sekoita keskenään riisikuorrutuksen aineet ja levitä seos jäähtyneen chili-jauhelihaseoksen päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste.
 - 
Kuumenna ja ruskista chili con carne uunissa 225 asteessa 20–25 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea ja rapsahtava.
 
Vinkkejä
Perinteisen, nopeasti pannussa valmistuvan chili con carne -reseptin löydät täältä.
Ravintosisältö
| / 100g | / Annos 400 g | |
|---|---|---|
| Energia | 793 kJ / 190 kcal | 3173 kJ / 761 kcal | 
| Rasva | 10.7 g | 42.8 g | 
| - josta tyydyttynyttä | 5.2 g | 21 g | 
| Hiilihydraatit | 11.6 g | 46.3 g | 
| - josta sokereita | 3.6 g | 14.2 g | 
| Proteiini | 10 g | 38 g | 
| Ravintokuitu | 2.6 g | 10.5 g | 
| Suola | 0.8 g | 3.3 g | 
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.
          
          
          