Chili con carne

Chili con carne uunissa

Chili con carne tarkoittaa yksinkertaisimmillaan chiliä lihan kanssa. Tämän Texasista maailmalle levinneen ruoan reseptistä on luonnollisesti olemassa useita hiukan erilaisia versioita. Tämä chili con carne resepti sisältää mm. hitusen suklaata ja se valmistetaan uunissa, jossa se saa rapsahtavan juustokuorrutuksen. Tärkeässä roolissa on myös chili con carnen jauheliha, ja siksi käytetään Snellmanin Kunnon sika-nauta jauhelihaa, jonka valmistuksessa ei käytetä lainkaan pakastettua lihaa. Lisäksi taatusti tuoreessa Kunnon sika-nauta jauhelihassa on riittävästi rasvaa, joten chili con carne säilyttää mehevyytensä, vaikka se kypsennetäänkin uunissa.

6

Ainekset

  • 750 g Kunnon Sika-nauta jauheliha
  • 3 punaista chiliä
  • 1 sipuli
  • 1.5 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl chilimausteseosta
  • 2 tl oreganoa
  • 2 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 4 palaa tummaa suklaata
  • 3 valkosipulinkynttä
  • KUORRUTUS
  • 8 dl keitettyä riisiä (= 3 dl pitkää riisiä, 6 fl vettä, suolaa)
  • 1 prk kermaviiliä (200 g)
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl ruokokidesokeria tai siirappia
  • 1 sitruunan kuoriraaste ja mehu
  • 2 dl emmental juustoraastetta (pinnalle)

Chili con carne — Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön ja aloita silppuamalla chilit, sipuli ja valkosipulin kynnet.
  2. Ruskista jauheliha muruksi yhdessä chili-, sipuli- ja valkosipulisilpun kanssa. Lisää mausteet, pavut, tomaattimurska ja tummasuklaapalat.
  3. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 5–10 minuuttia.
  4. Kaada seos voideltuun isoon uunivuokaan tai uunipannuun, tasoita pinta ja jäähdytä kylmäksi.
  5. Sekoita keskenään riisikuorrutuksen aineet ja levitä seos jäähtyneen chili-jauhelihaseoksen päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste.
  6. Kuumenna ja ruskista chili con carne uunissa 225 asteessa 20–25 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea ja rapsahtava.

Vinkki!

Katso myös meidän toinen, perinteisempi ja nopeampi resepti chili con carnelle.

Kokeilunhaluisille suosittelemme myös tätä chili con lenkki -reseptiä, jossa nimensä mukaisesti käytetään jauhelihan sijasta lenkkimakkaraa.

Snellman_jauheliha_landingpage_banner

“Yhdistimme hyvän tuotteen ja hyvän pakkauksen. Kunnon jauhelihan uusi pakkaus on Suomen ekologisin jauhelihapakkaus ja samalla tuotekin parani käyttöominaisuuksiltaan.”

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä