Chili con carne

Arvostelu tuotteesta: 0 / 5
Chili con carne 1

Chili con carne tarkoittaa yksinkertaisimmillaan chiliä lihan kanssa. Luonnollisesti chili con carne reseptistä löytyy useita versioita. Tämä chili con carne resepti sisältää mm. hitusen suklaata ja se valmistetaan uunissa, jossa se saa rapsahtavan juustokuorrutuksen. Tärkeässä roolissa on myös chili con carnen jauheliha, ja siksi käytetään Snellmanin Kunnon sika-nauta jauhelihaa, jonka valmistuksessa ei käytetä lainkaan pakastettua lihaa. Lisäksi taatusti tuoreessa Kunnon sika-nauta jauhelihassa on riittävästi rasvaa, joten chili con carne säilyttää mehevyytensä, vaikka se kypsennetäänkin uunissa.

6

Ainekset

  • 750 g Kunnon Sika-nauta jauheliha
  • 3 punaista chiliä
  • 1 sipuli
  • 1.5 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl chilimausteseosta
  • 2 tl oreganoa
  • 2 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 4 palaa tummaa suklaata
  • 3 valkosipulinkynttä
  • KUORRUTUS
  • 8 dl keitettyä riisiä (= 3 dl pitkää riisiä, 6 fl vettä, suolaa)
  • 1 prk kermaviiliä (200 g)
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl ruokokidesokeria tai siirappia
  • 1 sitruunan kuoriraaste ja mehu
  • 2 dl emmental juustoraastetta (pinnalle)

Tee näin

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön ja aloita silppuamalla chilit, sipuli ja valkosipulin kynnet. Ruskista jauheliha muruksi yhdessä chili-, sipuli- ja valkosipulisilpun kanssa. Lisää mausteet, pavut, tomaattimurska ja tummasuklaapalat. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 5–10 minuuttia. Kaada seos voideltuun isoon uunivuokaan tai uunipannuun, tasoita pinta ja jäähdytä kylmäksi.
  2. Sekoita keskenään riisikuorrutuksen aineet ja levitä seos jäähtyneen chili-jauhelihaseoksen päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste. Kuumenna ja ruskista chili con carne uunissa 225 asteessa 20–25 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea ja rapsahtava.
  3. Perinteisen chili con carnen reseptin löydät täältä!
Kunnon jauheliha

”Mietittiin, että millaisesta jauhelihasta sitä itse tykkää laittaa ruokaa ja saatiin idea Kunnon jauhelihasta, joka tehdään pelkästään pakastamattomasta lihasta. Parasta tässä on se tuoreen lihan raikas maku ja tuoksu.”

Kim, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä