
Täytetyt munakoisot
Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 400 g1h 30min (josta aktiivista 1h)
4
Helppo
Ainekset
Täytetyt munakoisot
- 2 kpl munakoisoa
Jauhelihakastike
- 1 kpl Snellman Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 400 g
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 kpl sipulia
- 4 kpl valkosipulinkynttä
- 1 tl suolaa
- 1 kpl ripaus mustapippuria
- 1 kpl tölkki kuorittuja tomaatteja (n. 400 g)
- 1 kpl laakerinlehteä
- 2 tl kuivattua timjamia
Kreikkalainen valkokastike
- 1 dl öljyä
- 1 dl vehnäjauhoja
- 3 dl täysmaitoa
- 2 kpl kananmunaa
- 2 dl voimakkaan makuista juustoraastetta (esim. emmental)
- 1 tl suolaa
- 1 kpl ripaus muskottipähkinää
Ohje
-
Huuhdo munakoisot ja puolita ne pituussuunnassa. Koverra suurin osa sisuksesta pois, säästä kastikkeeseen. Pane puolikkaat suolattuun veteen tunniksi
-
Tee jauhelihakastike. Kuullota silputut sipulit ja hienonnetut valkosipulinkynnet öljyssä. Lisää jauheliha ja hieman myöhemmin munakoisojen sisus. Mausta. Lisää tomaattisäilyke, laakerinlehti ja timjami. Anna kastikkeen hautua 15-30 minuuttia
-
Tee paksu valkokastike. Kaada öljy kattilaan, lisää vehnäjauhot. Kypsennä sekoittaen noin viisi minuuttia, lisää lämmitetty maito hyvin vatkaten. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten, mausta kastike. Lisää lopuksi juustoraaste. Kastike muistuttaa lähinnä tuulihattutaikinaa
-
Valuta munakoisot ja kypsennä puolikkaita 5 minuuttia mikroaaltouunissa täydellä teholla tai paista puolikkaat pannulla öljyssä
-
Täytä munakoisot jauhelihakastikkeella ja peitä valkokastikkeella
-
Kypsennä munakoisoja 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 500 g | |
---|---|---|
Energia | 754 kJ / 182 kcal | 3768 kJ / 908 kcal |
Rasva | 14.5 g | 72.5 g |
- josta tyydyttynyttä | 4.7 g | 23.3 g |
Hiilihydraatit | 5.3 g | 26.7 g |
- josta sokereita | 2.8 g | 13.8 g |
Proteiini | 8 g | 39 g |
Ravintokuitu | 1.6 g | 8.1 g |
Suola | 0.7 g | 3.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.