Kreikkalaiset munakoisot

Kreikkalaiset munakoisot 1

Jauhelihakastikkeella täytetyt munakoisot muistuttavat maultaan tuttua mussakkaa. Kreikkalainen valkokastike tehdään oliiviöljyyn ja se muistuttaa rakenteeltaan tuulihattutaikinaa. Ohjeen timjamin voit korvata hyvin vaikka tuoreella oreganolla. Ja jauhelihaksi valitaan tietysti Snellmanin aina tuoreesta, pakastamattomasta suomalaisesta lihasta leikattua Kunnon jauhelihaa. Testaa ja ihastu!

4

Ainekset

  • 2-3 munakoisoa
  • vettä, suolaa
Jauhelihakastike
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 sipulia
  • 3-5 valkosipulinkynttä
  • 400 g Sika-nauta jauhelihaa
  • munakoisojen hienonnetut sisukset
  • 1 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 prk (400 g) kuorittuja tomaatteja
  • 1 laakerinlehti
  • 2 tl kuivattua timjamia
Kreikkalainen valkokastike
  • 1 dl öljyä
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl (täys)maitoa
  • 2 munaa
  • 2 dl voimakkaan makuista juustoraastetta
  • 1 tl suolaa
  • ripaus muskottipähkinää

Kreikkalaiset munakoisot — Ohje

  1. Huuhdo munakoisot ja puolita ne pituussuunnassa. Koverra suurin osa sisuksesta pois, säästä kastikkeeseen. Pane puolikkaat suolattuun veteen tunniksi
  2. Tee jauhelihakastike. Kuullota silputut sipulit ja hienonnetut valkosipulinkynnet öljyssä. Lisää jauheliha ja hieman myöhemmin munakoisojen sisus. Mausta. Lisää tomaattisäilyke, laakerinlehti ja timjami. Anna kastikkeen hautua 15-30 minuuttia
  3. Tee paksu valkokastike. Kaada öljy kattilaan, lisää vehnäjauhot. Kypsennä sekoittaen noin viisi minuuttia, lisää lämmitetty maito hyvin vatkaten. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten, mausta kastike. Lisää lopuksi juustoraaste. Kastike muistuttaa lähinnä tuulihattutaikinaa
  4. Valuta munakoisot ja kypsennä puolikkaita 5 minuuttia mikroaaltouunissa täydellä teholla tai paista puolikkaat pannulla öljyssä
  5. Täytä munakoisot jauhelihakastikkeella ja peitä valkokastikkeella
  6. Kypsennä munakoisoja 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
02Snellman_jauheliha_landingpage_banner-(1)

Jauheliha on olennainen osa ruokakulttuuriamme ja monissa perheissä sitä syödään viikoittain. Me Snellmanilla haluamme, että kotikokeilla on mahdollisuus valita arkeensa laadukkaita tuotteita ja siksi teemme myös kaikkein tavallisimmat tuotteet parhaalla mahdollisella tavalla.

On jauhelihaa.
Ja sitten on tätä Kunnon jauhelihaa.

Arvioi

Jaa

Kommentit