Täytetyt munakoisot
Jauhelihakastikkeella täytetyt munakoisot muistuttavat maultaan tuttua musakaa. Kreikkalainen valkokastike tehdään oliiviöljyyn ja se muistuttaa rakenteeltaan tuulihattutaikinaa. Ohjeen timjamin voit korvata hyvin vaikka tuoreella oreganolla. Ja jauhelihaksi valitaan tietysti Snellmanin aina tuoreesta, pakastamattomasta suomalaisesta lihasta leikattua Kunnon jauhelihaa. Testaa ja ihastu!
4
Ainekset
-
- 2-3 munakoisoa
- vettä, suolaa
- Jauhelihakastike
-
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 sipulia
- 3-5 valkosipulinkynttä
- 400 g Sika-nauta jauhelihaa
- munakoisojen hienonnetut sisukset
- 1 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 prk (400 g) kuorittuja tomaatteja
- 1 laakerinlehti
- 2 tl kuivattua timjamia
- Kreikkalainen valkokastike
-
- 1 dl öljyä
- 1 dl vehnäjauhoja
- 3 dl (täys)maitoa
- 2 munaa
- 2 dl voimakkaan makuista juustoraastetta
- 1 tl suolaa
- ripaus muskottipähkinää
Täytetyt munakoisot — Ohje
-
- Huuhdo munakoisot ja puolita ne pituussuunnassa. Koverra suurin osa sisuksesta pois, säästä kastikkeeseen. Pane puolikkaat suolattuun veteen tunniksi
- Tee jauhelihakastike. Kuullota silputut sipulit ja hienonnetut valkosipulinkynnet öljyssä. Lisää jauheliha ja hieman myöhemmin munakoisojen sisus. Mausta. Lisää tomaattisäilyke, laakerinlehti ja timjami. Anna kastikkeen hautua 15-30 minuuttia
- Tee paksu valkokastike. Kaada öljy kattilaan, lisää vehnäjauhot. Kypsennä sekoittaen noin viisi minuuttia, lisää lämmitetty maito hyvin vatkaten. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten, mausta kastike. Lisää lopuksi juustoraaste. Kastike muistuttaa lähinnä tuulihattutaikinaa
- Valuta munakoisot ja kypsennä puolikkaita 5 minuuttia mikroaaltouunissa täydellä teholla tai paista puolikkaat pannulla öljyssä
- Täytä munakoisot jauhelihakastikkeella ja peitä valkokastikkeella
- Kypsennä munakoisoja 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Rakastettu koska ei pakastettu
Snellmanin Kunnon jauheliha on aina tuoretta, pakastamatonta, 100-prosenttisesti suomalaista lihaa perhetiloilta.
On jauhelihaa.
Ja sitten on tätä Kunnon jauhelihaa.