Kreikkalaiset munakoisot

Kreikkalaiset munakoisot 1

Jauhelihakastikkeella täytetyt munakoisot muistuttavat maultaan tuttua mussakkaa. Kreikkalainen valkokastike tehdään oliiviöljyyn ja se muistuttaa rakenteeltaan tuulihattutaikinaa. Ohjeen timjamin voit korvata hyvin vaikka tuoreella oreganolla.

4

Ainekset

  • 2-3 munakoisoa
  • vettä, suolaa
Jauhelihakastike
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 sipulia
  • 3-5 valkosipulinkynttä
  • 400 g Sika-nauta jauhelihaa
  • munakoisojen hienonnetut sisukset
  • 1 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 prk (400 g) kuorittuja tomaatteja
  • 1 laakerinlehti
  • 2 tl kuivattua timjamia
Kreikkalainen valkokastike
  • 1 dl öljyä
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl (täys)maitoa
  • 2 munaa
  • 2 dl voimakkaan makuista juustoraastetta
  • 1 tl suolaa
  • ripaus muskottipähkinää

Tee näin

  1. Huuhdo munakoisot ja puolita ne pituussuunnassa. Koverra suurin osa sisuksesta pois, säästä kastikkeeseen. Pane puolikkaat suolattuun veteen tunniksi
  2. Tee jauhelihakastike. Kuullota silputut sipulit ja hienonnetut valkosipulinkynnet öljyssä. Lisää jauheliha ja hieman myöhemmin munakoisojen sisus. Mausta. Lisää tomaattisäilyke, laakerinlehti ja timjami. Anna kastikkeen hautua 15-30 minuuttia
  3. Tee paksu valkokastike. Kaada öljy kattilaan, lisää vehnäjauhot. Kypsennä sekoittaen noin viisi minuuttia, lisää lämmitetty maito hyvin vatkaten. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten, mausta kastike. Lisää lopuksi juustoraaste. Kastike muistuttaa lähinnä tuulihattutaikinaa
  4. Valuta munakoisot ja kypsennä puolikkaita 5 minuuttia mikroaaltouunissa täydellä teholla tai paista puolikkaat pannulla öljyssä
  5. Täytä munakoisot jauhelihakastikkeella ja peitä valkokastikkeella
  6. Kypsennä munakoisoja 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Snellman_jauheliha_landingpage_banner

“Yhdistimme hyvän tuotteen ja hyvän pakkauksen. Kunnon jauhelihan uusi pakkaus on Suomen ekologisin jauhelihapakkaus ja samalla tuotekin parani käyttöominaisuuksiltaan.”

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä