Siirry sisältöön
Micke Björklundin parhaat lisukkeet grillimakkaralle

Micke Björklundin parhaat lisukkeet grillimakkaralle

4

30min työaika + 30min kokonaisaika

Helppo

Kunnon grillimakkara tarvitsee myös hyvää seuraa! Micke Björklund tarjoaa parhaat vinkkinsä, jotta voit valmistaa tänä kesänä todella kuninkaallisen makkarabuffetin! Tutustu näiden kunnon lisukeherkkujen reseptiin ja katso tarkemmat ohjeet videolta!

Ainekset

Coleslaw
  • 250 g valkokaalia
  • 1 kpl isoa porkkanaa
  • 1 kpl omenaa
  • 0.5 dl majoneesia
  • 0.5 dl ranskankermaa
  • 2 tl dijon sinappia
  • 0.25 kpl sitruunasta puristettua mehua
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • ripaus mustapippuria
Pikkelöidyt sinapinsiemenet
  • 1.5 dl keltaisia sinapinsiemeniä
  • 0.7 dl vettä
  • 0.7 dl sokeria
  • 1.7 dl omenaviinietikkaa
  • 2 tl suolaa
Paahdetut sipulit
  • 1 kpl isoa sipulia
  • 0.5 dl maissitärkkelystä
  • 5 dl rypsiöljyä
  • 0.5 tl suolaa
Kurkkusalaatti
  • 0.5 kpl punaista paprikaa
  • 0.5 kpl sipulia
  • 1.5 dl suolakurkkuja
  • 0.5 dl majoneesia
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 tl sinappia
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria

Ohje

Coleslaw:
  1. Hienonna kaali, omena ja porkkana ja laita ne kulhoon.
  2. Lisää sokeri ja suola kaalin joukkoon ja hiero se joukkoon, anna olla 15 minuuttia ja purista mahdollisimman paljon nestettä pois.
  3. Sekoita vihannekset muiden ainesten kanssa.
Pikkelöidyt sinapinsiemenet:
  1. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä keskilämmöllä, kunnes suurin osa nesteestä on kiehunut pois.
Paahdetut sipulit:
  1. Kuumenna öljy 120–130 asteiseksi.
  2. Halkaise ja viipaloi sipuli ohuiksi viipaleiksi ja kääntele viipaleet maissitärkkelyksessä. Laita ne siivilään ja ravista ylimääräinen maissitärkkelys pois.
  3. Lisää sipulit erissä kuumaan öljyyn ja sekoita välillä, etteivät ne pala.
  4. Nosta sipulit paperipyyhkeelle, kun ne ovat saaneet kauniin värin, ja mausta suolalla.
  5. Anna jäähtyä ja säilytä ilmatiiviissä purkissa.
Kurkkusalaatti:
  1. Hienonna paprika ja paista pehmeäksi pienessä määrässä öljyä. Anna jäähtyä.
  2. Hienonna sipuli ja suolakurkut.
  3. Sekoita loput ainekset keskenään ja lisää paprikat.
Vinkkejä

Katso myös herkullisen kotitekoisen ketsupin ohje.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos g
Energia 1353 kJ / 328 kcal 0 kJ / 0 kcal
Rasva 30.9 g 0 g
- josta tyydyttynyttä 2.9 g 0 g
Hiilihydraatit 9.1 g 0 g
- josta sokereita 7.4 g 0 g
Proteiini 2 g 0 g
Ravintokuitu 1.7 g 0 g
Suola 1.2 g 0 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle