
Paahdettu porsaan ulkofilee kasvispedillä
Maatiaispossun maustettu ulkofilee n. 1,1 kg2h 35min (josta aktiivista 20min)
10
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun maustettu ulkofilee n. 1,1 kg
- 1.5 kg kiineää perunaa
- 500 g varsiparsakaalia
- 4 rkl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 1.5 dl majoneesia
Ohje
-
Laita perunat kuorineen uunipellille ja pirskottele niiden päälle 2 rkl öljyä, ¼ tl suolaa ja ¼ tl mustapippuria. Sekoita. Aseta ulkofilee perunoiden keskelle ja paista 125-asteisessa uunissa n. 2 h. Kypsän ulkofileen sisälämpötila on 72 astetta.
-
Ota kypsä ulkofilee pois uunista ja anna sen vetäytyä folioon ja keittiöpyyhkeeseen käärittynä sen aikaa kun varsiparsakaalit kypsyvät: Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen ja sekoita loput öljy ja mausteet varsiparsakaalien sekaan. Lisää ne perunoiden joukkoon ja paahda uunissa 10–15 minuuttia, kunnes varsiparsakaalit ovat kypsiä.
-
Tarjoile ulkofileen ja kasvisten kanssa maustettua majoneesia.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 280 g | |
---|---|---|
Energia | 487 kJ / 116 kcal | 1364 kJ / 325 kcal |
Rasva | 5 g | 14.1 g |
- josta tyydyttynyttä | 0.8 g | 2.1 g |
Hiilihydraatit | 8.1 g | 22.8 g |
- josta sokereita | 1.3 g | 3.8 g |
Proteiini | 9 g | 25 g |
Ravintokuitu | 1.2 g | 3.3 g |
Suola | 0.8 g | 2.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.