Upptining av julskinka
Det är viktigt att inleda upptiningen av julskinkan några dagar innan julskinkans skall stekas.
Snellmans riktiga julskinkor görs av vår alldeles egna lantgris, världens mest finländska gris. Här kan du läsa vad det är som gör lantgrisen unik.
Så här tinar du upp en julskinka
Det är storleken på skinkan som avgör hur länge det räcker att tina upp en julskinka. En riktigt stor skinka kan kräva t.o.m. 5 dagar, innan den är helt upptinad.
Skinkan tinas först i kylskåpet
Ta den frysta julskinka ur frysen två dagar innan den skall stekas. Tina skinkan i kylskåpet, fram tills den dag du skall steka den.
Tag skinkan i rumsvärme innan stekning
Julskinkan behöver tas ur kylskåpet i rumsvärme 5 timmar innan den sätts i ugnen. Detta är viktigt eftersom skinkans innertemperatur behöver stiga för att stekningen skall bli jämn.
4 orsaker att välja Snellmans julskinka
Hur vet jag att julskinkan är tillräckligt upptinad?
Du kan mäta skinkans innertemperatur, och när mätaren visar +10 grader, så är julskinkan klar för stekning.
Nu när du vet hur man tinar upp en skinka, kan du läsa vidare om hur stekning av julskinka går till, samt hur man gör en god sås till julskinkan.