1. Ta köttet ur asken och massera in dess yta med salt och de kryddor som du önskar.
2. Värm ugnen till 250 grader och bryn köttet cirka 10 minuter i en form i ugnen.
3. Sänk ugnstemperaturen till 150–175 grader och stek grillsidan i ytterligare två timmar.
4. Låt köttet svalna och dela in det i portionsbitar. Smörj bitarna med olja och hetta upp bitarna i ugnen eller på grillen tills köttet fått en frasig yta och en vacker färg.
Rosmarinsaltad grillsida
Ca. 900 g grillsida naturell
Kryddblandning
1 msk gourmetsalt
2 tsk hackad rosmarin
Marinad:
1 dl olja
½ dl soja
½ dl rör- eller farinsocker
1 tsk gourmetsalt
1 tsk hackad rosmarin
2 tsk grov Dijonsenap
1. Massera in köttets yta med fingersalt som utblandats med hackad rosmarin. Låt köttet dra i sig av saltet i rumstemperatur i cirka en timme.
2. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och häll marinaden över köttet i ugnsformen.
3. Värm ugnen till 250 grader och stek grillsidan cirka 10 minuter i ugnen. Sänk ugnsvärmen till 150 grader och fortsätt tillredningen i ett par timmar.
4. Skär den avsvalnade grillsidan i portionsbitar. Hetta upp köttet i ugnen eller på grillen tills köttet fått en frasig yta och en vacker färg.