Hoppa till innehållet
Grillikylki naturell

Grillsida naturell

1. Ta köttet ur asken och massera in dess yta med salt och de kryddor som du önskar.

2. Värm ugnen till 250 grader och bryn köttet cirka 10 minuter i en form i ugnen.

3. Sänk ugnstemperaturen till 150–175 grader och stek grillsidan i ytterligare två timmar.

4. Låt köttet svalna och dela in det i portionsbitar. Smörj bitarna med olja och hetta upp bitarna i ugnen eller på grillen tills köttet fått en frasig yta och en vacker färg.

Rosmarinsaltad grillsida

Ca. 900 g grillsida naturell

Kryddblandning

1 msk gourmetsalt

2 tsk hackad rosmarin

Marinad:

1 dl olja

½ dl soja

½ dl rör- eller farinsocker

1 tsk gourmetsalt

1 tsk hackad rosmarin

2 tsk grov Dijonsenap

1. Massera in köttets yta med fingersalt som utblandats med hackad rosmarin. Låt köttet dra i sig av saltet i rumstemperatur i cirka en timme.

2. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och häll marinaden över köttet i ugnsformen.

3. Värm ugnen till 250 grader och stek grillsidan cirka 10 minuter i ugnen. Sänk ugnsvärmen till 150 grader och fortsätt tillredningen i ett par timmar.

4. Skär den avsvalnade grillsidan i portionsbitar. Hetta upp köttet i ugnen eller på grillen tills köttet fått en frasig yta och en vacker färg.