Hoppa till innehållet
Maatiaispossun kassler, paistovinkki

Kassler av korngris, tillredningstips

Kött

Kassler av korngris ca 800 g

1. Ta ut kasslern i rumstemperatur en timme före tillredning.

2. Massera in köttets yta med en kryddpasta som består av 2 msk honung eller sirap, 2 tsk senapspulver och 2 tsk kryddblandning efter egen smak (till exempel 1 tsk Provencalsk örtblandning, 1/2 tsk svartpeppar och 1/2 tsk salt) Forest blend: svamp, lök, rosmarin, timjan, peppar, salt.

3. Tryck in en stektermometer i köttet och stek köttet i ugnen i 125–150 grader  tills dess att stektermometern visar 80–85 grader.

4. Ta ut köttet ur ugnen och linda in i folie, låt steken dra sig ca 15 minuter.

5. Skär köttet i skivor tvärs över fibrerna.