Tillredning av schnitzlar

18.05.2015

Panering innebär att råvaran doppas i mjöl innan den steks. Vid dubbel panering vänds köttet först i mjöl, varefter det doppas lätt i uppvispat ägg och därefter vänds i skorpmjöl. Detta kallas panering à l´anglaise d.v.s. panering på engelskt vis. Därefter steks schnitzeln i rikligt med fett.

Panerad grisschnitzel

Panering:

  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl skorpmjöl
  • Till stekning:
  • smör och vegetabilisk olja

 

1. Placera den 1 ½ cm tjocka skivan av gris ytterfilé i en fryspåse eller mellan två bitar plastfolie.

2. Bulta biffarna varsamt tills de är cirka en halv centimeter tjocka biffar. Schnitzeln ska vara ungefär tre gånger större än normalt.

3. Krydda köttet med salt och peppar. Vänd schnitzlarna i vetemjöl, doppa dem lätt i de vispade äggen och vänd slutligen schnitzeln i skorpmjöl. Låt schnitzlarna torka i en kvart innan du steker dem så att paneringen fastnar på köttet.

4. Hetta upp en skvätt olja och en matsked smör i stekpannan.

5. När oljans yta krusas och fettet blir lite brunt är stekpannan tillräckligt varm. Stek schnitzlarna i cirka två minuter på vardera sidan. Servera genast.