Hamburgerbiffar på ett nytt sätt

13.02.2014

Här kommer ett tips från vår produktutveckling: Så här lätt tillreder du hamburgerbiffar av malet nötkött. Inget onödigt stök eller knådande. Du behöver bara aluminiumfolie, kött, peppar och salt. Salt fungerar här som en bindande komponent och vi rekommenderar havssalt.

Du behöver alltså:
2 pkt Snellmans malet kött av nöt (250 g eller 400 g)
peppar
salt
smör/olja för stekning
aluminiumfolie

Ta ut maletköttet från kylskåpet en stund före tillredningen. Bred ut aluminiumfoliet på bordet och sätt första paketets malet kött på den. Öppna fibrena (strimlorna som uppkommer då köttet mals) i köttet. Krydda med mald peppar och havssalt, gör likadant med det andra paketet. Sätt den andra biten ovanpå den första med kryddsidan neråt. Krydda ännu med peppar och salt. Rulla köttet till en ordentlig rulle. Låt rullen stå i kylskåpet åtminstone några timmar men helst till nästa dag. Öppna rullen, skär upp passligt stora biffar och forma dem vid behov. Häll fett på pannan och stek biffarna då pannan är het. Tryck försiktigt på biffarna med stekspaden. Stek biffarna i några minuter på var sida. En mediumstekt biff är staftig men de här biffarna smakar gott även som helstekta. Lätt, inte sant!