Hampurilaispihvit uudella tapaa

13.02.2014

Vinkki tuotekehityksestämme: Näin helpolla valmistuu hampurilaispihvit naudan jauhelihasta. Ei ylimääräistä sekoittamista ja vaivaamista. Vain lihaa, pippuria ja suolaa ja alumiinifolio. Suola toimii tässä sitovana ainesosana ja suosittelen tähän merisuolaa.

Tarvitset siis:
2 pkt Snellmanin naudan jauhelihaa (250 g tai 400 g)
pippuria
suolaa
voita/öljyä paistamiseen
alumiinifoliota

Valmistusohjeet:

1. Ota jauheliha hetkeksi lämpiämään pöydälle.

2. Asettele alumiinifolio pöydälle ja laita siihen ensimmäisen paketin jauhelihapala. Avaa jauhelihapalan ”syitä” (jauhamissuunnassa menevät säikeet) erilleen toisistaan. Mausta rouhitulla pippurilla ja merisuolalla, tee samaten toiselle palalle.

3. Asettele toinen pala ensimmäisen palan päälle maustepuoli alaspäin. Mausta vielä pippurilla ja suolalla.

4. Kääri jauheliha tiukaksi rullaksi. Anna rullan tekeytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin mutta mielellään seuraavaan päivään.

5. Avaa rulla, leikkaa sopivan kokoiset pihvit, muotoile halutessasi pihvejä.

6. Laita rasvaa pannulle ja paista pihvit kuumalla pannulla. Paina pihvejä kevyesti kasaan paistinlastalla.

7. Paista pihvejä muutama minuutti per puoli. Mediumpihvi on mehukas, mutta tämä pihvi maistuu hyvältä myös täysin kypsänä.

Katso myös kuinka näppärästi herkulliset hampurilaispihvit syntyvät pötköön pakatusta Street food burgerjauhelihasta.