Hoppa till innehållet
Uutta jouluruokaa Herra Snellmanilta

Ny julmat från Herr Snellman

Det kan aldrig finnas för mycket god julmat, åtminstone då det kommer till olika val på julbordet. En traditionell skinka med lådor är ofta det populäraste på julbordet, men det hindrar inte från att prova på nytt.

Denna jul kan vi med stolthet presentera fyra nyheter som passar till julbordet. En av dessa är en gammal goding med stor efterfrågan som nu kommer tillbaka till sortimentet.

Ifall du även vill prova på någon ny huvudrätt till julen, lönar det sig för dig att ta en titt in i vår blogg där det finns tips på hur man skapar en något annorlunda julmeny. Från våra receptsidor hittar du även flera anvisningar för julmatsklassiker.

Korv kan även vara julmat

Tidigare var åtminstone självlagad korv en naturlig del av julbordet men nu tycks skinkan och fisken ha ersatt korven. Under de senaste åren har ändå korven blivit populärare som julmat.

Vi på Snellman har länge velat erbjuda en alldeles exklusiv korv till matbordet, nämligen Juhla Braunschweig. Den traditionella Juhla Braunschweig är medwurstmästarnas konststycke, som nu efter ett års paus kommer tillbaka till sortimentet. Denna korv passar såväl på julfestbordet som på nyårsserveringen som en liten saltig godbit. Eller varför inte ta en tugga av Braunschweigen efter att aftonen lugnat ner sig, då man hela dagen ätit lådor och annan julmat.

Julkorv är i sig en helt ny produkt som vi utvecklade för att hedra traditionen med smaker på julbordet. Korven görs av ett gammaldags recept, är passligt kryddad och innehåller mycket kött, vilket garanterar korvens fyllighet.

Julbordets leverprodukter

Leverpastej och leverpaté passar utmärkt med jullimpan och är även en självklar del av flera julbord. Denna jul erbjuder vi två nyheter som är utvecklade specifikt att lämpa sig för julbordet.

Som namnet avslöjar, är den Festliga leverpastejen som pricken på i då det kommer till pålägg på julbordet. För tillverkningen av denna har vi använt äkta grädde som tar med sig en utsökt smaknyans. Paketet är tillräckligt stort så att det räcker till en större grupp. Dessutom är det enkelt att stycka pastejen och servera i små bitar.

Den Skivade lantleverpaten har en härlig konstistens eftersom vi har lagt till goda köttbitar. Skivad lantleverpate passar som färdigt skivad att serveras på festligare tillställningar.