Hoppa till innehållet
Snellman löysi flow-tilan – kolme uutta Flowpack-jauhelihaa markkinoille 1

Välj maletkött enligt maträtten

När man väljer malet kött lönar det sig att beakta att olika malet kött skiljer sig åt gällande smak, konsistens och fetthalt. En malet kött produkt passar bättre till köttbullar medan en annan passar bättre i texmex-fyllning. Här vid Snellman framställs sex olika malet kött produkter, allt från fettsnålt malet kött av rasboskap till malet kött gjord på vår egen lantgris. Detta för att finländarna skall ha möjlighet att välja det bästa, ofrysta malet köttet till alla behov.

Vi har sammanställt några tips på hur de olika malet kötten kan användas. Detta betyder ändå inte att t.ex. köttbullar inte kunde göras enligt smak och tycke av fettsnålare malet kött. Det viktigaste är ändå att malet köttet som används är färskt och av bra kvalitet. Därför använder vi vid framställningen av vårt Riktigt malet kött endast 100-procentigt finskt, ofryst kött. De färska produkternas resa från familjegården till butikshyllan sker i medeltal endast på tre dagar.

Köttbullar, hamburgarbiffar och smulor

För att dessa maträtter ska bli goda och saftiga krävs ett malet kött med tillräckligt hög fetthalt. I synnerhet till hamburgarbiffar rekommenderar vi att pröva Street Food burgermaletkött. Du kan också använda det traditionella Malet kött av gris och nöt, eftersom det också har en lämplig fetthalt.

Soppor och såser

Till soppor och såser rekommenderar vi Smaklig malet kött av nöt. Även vår populära Malet kött av gris och nöt passar utmärkt till detta ändamål.

Lådor och grytor

Vid tillredning av lådor och grytor i ugn rekommenderar vi Malet kött av gris och nöt. Produkten innehåller tillräckligt med fett och har en mjuk konsistens. En 20-procenting Riktigt malet kött av nöt är också ett bra alternativ.

Texmex och sallader

Till maträtter där malet köttet steks i stekpanna och används som fyllning eller tillägg, passar fettsnålt malet kött som brynes bra bäst. Tack vare den låga fetthalten hålls köttet bättre ihop och frigör inte så mycket fett, och passar därför utmärkt till t.ex. tortillas. Pröva gärna 7-procentigt Riktigt malet kött.

Piråger, pizza, fyllda grönsaker

Till olika piråger och grönsaksfyllningar kan man antingen välja det fetare Ma­let kött av gris och nöt eller Malet kött av nöt med lägre fetthalt. Till pizzor passar också Stekmalet kött bra eftersom det hålls lös vid stekning och inte heller dryper av för mycket fett.