Hoppa till innehållet
All Natural – reseptikisan voittaja: Nyhtöhodari

All Natural – recepttävlingens vinnare: Pulled Hotdog

Snellman ordnade en All Natural -recepttävling för finländska matbloggare, och den här gången valde 17 bloggare att anta utmaningen. Alla bloggare skickade in fantastiska recept till tävlingen. Recepten deltog först i en öppen omröstning och de tre som fick flest röster gick vidare för en noggrannare bedömning. Även de recept som inte deltog i slutstriden är välgjorda och utsökta och vi rekommenderar att ni också provar på dem. 

Ove Snellman Johanna Salo Kai Meyer

Juryn bestod av produktutvecklingschef Kai Meyer, produktutvecklare Ove Snellman, produktgruppschef Johanna Salo, marknadsföringschef Tommi Fors, marknadsförings- och kommunikationskoordinator Rami Lehtola samt marknadsföringsassistent Sara Holmberg.

Proffsens ord vägde förstås tyngst i juryn. Kai Meyer har arbetat som kock på två restauranger med Michelin-stjärnor: Michel Sarrans restaurang i Toulouse och Krogs Fiskerestaurang i Köpenhamn. Dessutom har Meyer samarbetat med den franska Michelin-kocken Louis Outhier. De 10 senaste åren har Meyer jobbat hos Snellman. 

Ove Snellman är en erfaren och yrkesskicklig kock som har jobbat i produktutvecklingen i 15 år. I Snellmans tjänst har Ove varit redan i 33 år. 

All Natural Reseptikisa Makkara Nyhtöhodari

Johanna Salo har jobbat hos Snellman i 13 år och som Product Group Manager har hon en bred syn av den finländska matkulturen. 

Gänget från marknadsföringsteamet försökte hålla sig lite ur vägen, även fast vi också är vänner av god mat. 

Juryns enhälliga ståndpunkt klarnade rätt snabbt. Till vinnare valdes receptet Pulled Hotdog från Tinskun keittiössä -bloggen, driven av Tiina Varjus. Receptet blev trea i den allmänna omröstningen, men utsågs till vinnare efter provsmakningen. 

Nythöhodari All Natural Makkara Resepti Voittaja

Enligt juryn är Pulled Hotdog ett innovativt, intressant och utsökt recept. Tiina själv beskrev receptet med orden ”Pulled Hotdog är en hit en kväll med goda vänner”, och juryn kunde inte annat än hålla med.

Pulled Hotdog -receptet är också smidigt att förbereda. Nästan allt kan göras i förväg och frysas ner, så att när det rätta ögonblicket infinner sig behöver man bara grilla korven. Juryn uppskattade kombinationen av den saftiga Coleslaw-salladen och pikanta rödlöken, samt att de distinkta smakerna och texturerna fungerade. Av den starka topptrion utsågs Pulled Hotdog till vinnare tack vare sin innovation och mångfald. 

Vi riktar ett stort tack till alla deltagare och gratulerar Tiina till vinsten!

All Natural Makkara Hodari Hot Dog Nyhtöhodari Makkarapannu

I finaltrion ingick även en somrig korvpanna. Detta underbara recept skickades in av Emmi Salonen som driver bloggen Maistuu makialle. Juryn uppskattade de rena, finska smakerna och receptets enkelhet. En jurymedlem beslöt att genast prova receptet hemma. Den somriga korvpannan är en utsökt vardagsrätt för hela familjen. Husmanskost när den är som bäst!

All Natural Makkara Hodari Hot Dog Nyhtöhodari Vartaat

Det recept som fick allra flest röster i den allmänna omröstningen var Spett med mini-hasselbackspotatis och tre sorters korv från Malins Blogg. Malin Båtmästars spett berömdes av juryn för sin enkelhet och sitt snygga upplägg. Hasselbackspotatisen var ett välkommet inslag och spetten är ett utmärkt alternativ för en lätt och trevlig måltid.

Hämta gärna inspiration härifrån till sommarens middagar.