Buljong på gång för Herr Snellman – också förpackningen för leverpastej förändras

14.01.2021

Snellmans leverpastejer har länge haft en speciell plats i finländarnas hjärtan och utbudet har varit både mångsidigt och nyansrikt. Nu genomgår produktgruppen en liten men synlig förändring, när både förpackningen och receptet har setts över.

Produkten i sig är egentligen den samma, men det revolutionerande i sammanhanget är sättet på vilket produkten framställs och hur den förpackas.

Låt oss börja med förpackningen.

Från februari kommer Herr Snellmans leverpastej att säljas i en smidig dubbelask.

Herr Snellmans nya förpackning går i en mer användarvänlig riktning.

Förnyelsen har två syften: dels att underlätta köpbeslutet för konsumenten och dels att minska på matsvinnet i hushållen.

– Med den nya och mer flexibla asken är det mer sannolikt att konsumenten faktiskt äter upp hela produkten, då den helt enkelt håller bättre. Öppna och ät första halvan först, innan du går över till den andra, konstaterar produktkategorichef Johanna Salo.

egen buljong ersätter mjölk

Det är inte bara asken som förändras i månadsskiftet. Genom att ersätta mjölken i leverprodukterna med egen buljong svarar Herr Snellman på ett behov hos de finländska konsumenterna.

– Vi kokar vår buljong själva i Jakobstad. Det nya receptet hänger även ihop med vårt ansvar i fråga om arbetet mot matsvinnet. I framställningen av buljongen utnyttjar vi ben som blivit över från produktionen, förklarar produktutvecklare Kim Finne.

Herra Snellman liemessä – maksatuotteet uudistuvat 1
Kött, ben och äkta kryddor utgör grunden i Snellmans buljong.
Herra Snellman liemessä – maksatuotteet uudistuvat
Buljongpannan går varm på industriområdet i Granholmen, intill Snellmans Köttförädling.
Herra Snellman liemessä – maksatuotteet uudistuvat
Den färdiga buljongen förvaras i påsar.

Reseptförnyelsen ger allt fler finländare tillgång till en ny, fylligare och smakrik leverpastej.

Under hösten 2020 övergick Snellman också till att göra sin leverkorv utan mjölk. Även där ersattes mjölken med den egna buljongen.

Februari 2021, nyheter:

Februari 2021, nya recept och förpackningar: