Siirry sisältöön
Herra Snellman liemessä – maksatuotteet uudistuvat 2

Herra Snellman liemessä – maksatuotteet uudistuvat

Snellmanin maksapasteijat ovat olleet pitkään suomalaisten suosiossa, ja kattaus on ollut vuosien saatossa sekä monipuolinen että vivahteikas. Nyt tuoteperhe läpikäy pienen mutta näkyvän kohennuksen, kun sekä pakkaus että resepti uudistetaan.

Varsinaisia muutoksia itse tuotteisiin ei nimellisesti ole luvassa, mutta teko- ja pakkaustavassa on suorastaan kyseessä vallankumous.

Muoto ensin.

Snellman siirtyy helmikuusta lähtien kaksiosaiseen pakkaukseen maksapasteijoiden suhteen.

Maksapasteija 4
Uudistunut tuote uudistuneessa pakkauksessa.

Uudistuksen tavoitteena on sekä ostamisen helpottaminen että hävikin vähentäminen.

– Uudella pienemmällä rasialla kuluttajan on helpompi käyttää tuote loppuun avaamisen jälkeen. Avaamalla vain toisen puolen pakkauksesta kerrallaan tulee tuote varmasti syödyksi, kiteyttää tuoteryhmäpäällikkö Johanna Salo.

Kätevä ja vastuullinen – sitä on Snellmanin uusi maksapasteija.

Ensimmäinen aloite pakkausmuutoksesta tehtiin jo viisi vuotta sitten.

– Oli tarvetta uudistukselle ja hienoiselle optimoinnille. Lokakuussa 2016 otimme ensikontaktin Arta Plast -yritykseen Ruotsissa. Jäimme alussa tarkkailemaan kehitystä, mutta kun pakkaus julkaistiin Ruotsin markkinoilla uskoimme, että muutos on mahdollista toteuttaa myös meillä, kertoo kaksoisrasian ideoinut ostopäällikkö Anders Strosved.

Pietarsaaren tehtaalla tehtiin tammikuun aikana kaikki asennustyöt, jotka mahdollistivat uuden pakkauksen käyttöön oton ihan käytännössä ja helmikuussa rasioita löytyy jo kauppojen hyllyiltä.

– Kyllä tähän liittyy myös haasteita ja huoltoporukkamme onkin joutunut venymän huippusuorituksiin. Uskon, että muutos hyödyttää kuluttajaa. Joskus – kun puhutaan tällaisesta herkusta – vähempi voi olla parempi, toteaa Storsved filosofisesti.

Liemi korvaa maidon

Itse askin sisälle tapahtuu myös suuri muutos, kun pasteijoiden resepti ottaa askeleen kuluttajalähtöisempään suuntaan korvaamalla maidon lihaliemellä.

– Keitämme lihanliemen itse Snellmanilla. Uusi resepti on myös osa meidän vastuullisuustyötä hävikin vähentämisen näkökulmasta, kun hyödynnämme liemen valmistukseen yli jääviä luita, huomauttaa tuotekehittelijä Kim Finne.

Lihaa, luita ja mausteita Snellmanin liemitehtaalla.
Liha, luu ja aidot mausteet ovat Herra Snellmanin lihaliemen perustana.
Herra Snellmanin lihaliemitehtaalla
Liemikattila pihisee Pietarsaaren tuotantolaitoksen välittömässä läheisyydessä.
Valmis liemi varastoidaan pusseihin.
Valmis liemi säilytetään pusseissa.

Reseptiuudistuksen tuloksena on kuluttajan kannalta uusi, entistä täyteläisemmän makuinen maksapasteija.

Aikaisemmin vuoden 2020 lopulla Herra Snellmanin maksamakkarat ovat myös siirtyneet maidottomaan, lihalientä hyödyntävään tekotapaan.

Helmikuu 2021, uutuudet:

Helmikuu 2021, resepti- ja pakkausmuutokset:

  • Maksapasteija 2 x 75 g
  • Maalaismaksapasteija 2 x 75 g
  • Ruohosipulimaksapasteija 2 x 75 g