Hoppa till innehållet
Ainutlaatuinen Lihakauppa Härmän Road Housessa

En enastående Köttdisk vid Road House i Härmä.

I hjärtat av Österbotten, på Härmäs slätter, görs igen något nytt och unikt. Köpcentret Road House invid nöjesfältet Powerpark och Snellmans Köttförädling har inlett ett samarbete i form av ett helt nytt koncept för köttdisk i butik. Road House, som öppnade år 2014, förnyade sitt tjänsteutbud våren 2017 genom att uppdatera specialbutikernas utbud.

För Snellmans del kommer samarbetet att speciellt fokusera på den nya köttdiskens utbud. Det som utmärker köttdisken är den pålitliga och professionella service som fås under köksmästare Torsten Wahlsbergs ledning. Personalen bakom disken kan ge tips på hur köttet ska tillredas och komma med nya idéer för matbordet. Gällande utbudet i köttdisken har man fokuserat på kvalitet och inhemskt. I köttdisken finns härliga grillspett, möra biffar och färdiggrillat kött. Kött som passar till helt traditionell husmanskost har inte heller glömts bort.

Limousin, Dry Aged, Maatiaispossu, Liha, Road House, Härmä

Från köttdisken fås också sådana köttdelikatesser som tidigare främst serverats på restauranger. Nu erbjuder Road House’s köttdisk Dry Aged- och Limousin-nötkött samt kött av Lantgris.

Dry Aged-ytterfilé är gjord av det bästa, utvalda nötköttet från inhemska familjegårdar. Dry Aged-biffen kräver en Dry Aged-torkning- och mogningstid på 21 dagar för att uppnå bästa saftighet och smak. Fettet på ytterfilén lämnas kvar för att förhöja smaken och ge en perfekt biff. Den här metoden gör att överflödig vätska i köttet avdunstar, vilket gör att den fylliga köttsmaken och aromerna bättre kommer fram. På samma gång bryter de naturliga enzymerna som finns i nötköttet ner bindväven och det gör biffen mörare. 

Limousin är en fransk nötkreaturras som är högt värderad i Europa och världen. Rasen har fötts upp i Finland i över 30 år. Limousin är ett fettsnålt kött som inte behöver någon Dry-Aged-torkning, det är mört redan från början. Biffarna som är stora och ser bra ut kan grillas direkt. Fram tills nu har Limousin-kött bara serverats i specialrestauranger.

Kunnon jauheliha, Limousin, Maatiaispossu

Rejäl lantgris är en unikt finländsk gris, eftersom den inte bara föds upp i Finland, utan också har finska gener. Detta innebär att vi känner till lantgrisens släktträd flera årtionden bakåt. Lantgrisen produceras GM-fritt och det har visast sig att lantgrisen är väldigt välmående. Därför är kött som kommer från Lantgris mört och av hög kvalitet.

Nästa gång du har vägarna förbi Härmä, stanna till vid Road House och köp med dig utsökt kött av hög kvalitet från köttdisken.