Hoppa till innehållet
Lähde Micke Björklundin matkaan! Uusi minisarja avaa alkutuotannon saloja ja tarjoaa mahtavat reseptit suomalaisten kesäkeittiöön

Följ med på Micke Björklunds matresa! Vår nya miniserie gläntar på dörren till den inhemska matproduktionen och bjuder på läckra sommarrecept

Den åländske kändiskocken Michael ”Micke” Björklund ger sig ut på äventyr i Jakobstadsregionen denna sommar. I miniserien ”Micke matresa” bekantar han sig med Snellman primärproduktion på familjegårdar i Jakobstad, Ytteresse och Oravais och passar samtidigt på att göra vansinnigt god och läcker sommarmat med glimten i ögat.

Miniserien är filman sommaren 2021 och producerad av Robin Walberg och Walberg Media.

I varje avsnitt lotsar Snellmans marknadsförings- och kommunikationsplanerar Antti Koivukangas Micke omkring genom de somriga landskapet. Där får han hoppa in och jobba på både nedskärningen och produktutvecklingen vid Snellmans samt på familjegårdar med både nöt- och grisproduktion i Österbotten.

Via länkarna nedan kan du bekanta dig med de fyra avsnitten av ”Mickes matresa”.

Recepten till all den goda mat Micke tillreder finns på vår receptsida. Du kan själv följa med i videon när Micke tillreder rätterna, så blir det säkert rätt.

Avsnitt 1: Micke bekantar sig med en grisgård i Oravais, lär sig putsning av en fläskfilé och tillreder sen läcker mat.
Avsnitt 2: Micke besöker familjen Strand i Skutnabba, kör traktor och vallar en kalv och grillar sen en härlig entrecote.
Avsnitt 3: Nu blir det Micke-korv tillsammans med korvmästare Tore Snellman.
Avsnitt 4: På äventyr i Ytteresse hos bröderna Ahlvik, där Micke får jobba sig svettig. På kvällen blir det ryggbiff.