Hoppa till innehållet
Grillattut kebab-uunileivät

Grillad kebab mångsidig nyhet från Herr Snellman

Herr Snellmans nyheter för i år, Grillad kebab och Grillad kebab av kyckling får sin härliga smak och vackra yta tack vare att vi använder en äkta grillugn. Kryddblandningen är noga genomtänkt och köttet, som alltid, är finskt.

Kebabköttet har långa traditioner i Österbotten och återkommer ständigt även i Herr Snellmans produktsortiment. För tillfället kan du bland annat tillreda kebabflarn eller grilla en All Natural kebabkorv.

Från årsskiftet finns dessutom två nyheter, grillade kebabflarn i 300 grams påsar i butikshyllan.

Den grillade kebaben är skivad i tunna skivor i påsen och blir klar i rask takt. Det bästa resultatet får du antingen på stekpannan eller i ugnen. Då får kebaben lite krispig färg på kanterna men bevarar sin mustighet.

Grillattu kanakebab-pitasalaatti
Kasta ihop en enkel pitasallad med grillad kycklingkebab enligt Herr Snellmans recept.
  • På stekpannan: Värm stekpannan, tillsätt en skvätt olja och töm påsens innehåll i pannan. Stek under omrörning i ungefär fyra minuter.
  • I ugn: Värm upp ugnen till 250 °C grader. Sprid ut kebaben på en med bakplåtspapper täckt plåt. Grädda i 5-7 minuter, rör om halvvägs.
  • I mikrovågsugn: Lägg kebaben på en tallrik, värm i i mikron under kupa på full effekt i ungefär 90 sekunder.

Den grillade kekaben passar till många olika typer av maträtter: med pitabröd, i hamburgare, på pizza eller som element i matiga sallader.

Här tre snabba tips för hemmaköket:

  • Pita Kebab eller Kebabburgare. Värm kebaben och bröder i ugn. Servera med salla och skivad jalapeno och spä på med till exempel kebabsås.
  • Kebab-sallad. Tillred kebaben på stekpannan eller i ugn. Skär till en sallad och tillsätt den stekta kebaben. Garnera med en youghurtsås där du blandar turkisk youghurt, gräddfil, tomatpuré samt salt och peppar.
  • Kebab-tunnbröd i ugn. Bred ett tunnt laget mör på tunnbrödet. Lägg rejält med kebab, körsbärstomtat och riven ost överst. Krydda med en saftig sriracha-sås och grädda i ugnen tills osten smält.
Två nyheter i hyllan: Grillad Kebab och Grillad Kebab av Kyckling.