Pitasallad med grillad kycklingkebab

Grillattu kanakebab-pitasalaatti

Lätt, fräscht men även tillräckligt kryddstarkt för att passa även en vän av rejäla smaker. Herr Snellman introducerar i år en nyhet på marknaden, när de mångsidiga flarnen av kycklingkebab gör entré i butikshyllan.

Även i detta recept kan dina egna preferenser långt styrka utformningen till att passa perfekt. Var däremot vaksam när du håller i stekpannan, låter du flarnen fräsa för länge på pannan har de en tendens att bli torra. Less is more!

4

Ingredienser

  • 1 påse Grillad kycklingkebab
  • 2 st pitabröd
  • 1 ask körsbärstomater (250 g)
  • 1 påse blandade salladsblad
  • 1 kruka koriander
  • 1 dl kärnfria oliver
  • olja
  • srirachasås

Pitasallad med grillad kycklingkebab — Gör så här

  1. Bryn kycklingkebaben i en stekpanna med lite olja i 2-3 minuter under omrörning. Skär pitabrödet till små kuber, skölj tomaterna och lägg bägge i pannan. Fortsätt bryna i ytterligare några minuter tills brödbitarna börjar få färg.
  2. Skölj vid behov salladen och bred ut på ett lågt salladsfat. Strö över blandningen med kebabflarn, brödkuber och körsbärstomater. Lägg till finhackad koriander och oliver.
  3. Häll över oljan och srirachan och servera till exempel tillsammans med hummus eller tzatziki.

Rate

Dela

Kommentarer