Hoppa till innehållet

Inhemskt i fokus – överraska dina vänner med mångsidig lantgris, Snellmans höstnyheter ger hemmakockarna något att bita i

Riktiga köttbullar och Riktiga köttfärsbiffar får sällskap av en hel drös med läckra höstnyheter från Snellmans i Jakobstad. Nya specialbitar av den inhemska lantgrisen torde intressera hemmakockar som är intresserade av att pröva något nytt.

För lantgrisens del utvidgas produktpaletten med tre väntade biffnyheter, där tillredningen bör följa instruktionerna för ett lyckat resultat. Med fingertoppskänsla och tålamod får du en tallrik full med fantastiskt inhemskt kött från våra familjegårdar.

– Tanken är att erbjuda det där lilla extra i form av kött från lantgrisen som håller riktigt hög kvalitet. Med den här trion gäller det att vara på tårna vid tillredningen, men följer man instruktionerna får man en smakupplevelse som är värt det, förklarar produktutvecklare Ove Snellman.

Pluma, Secreto och Flank Streak av lantgris bidrar med unik struktur och smak till den inhemska köttdisken.

Secreto, Flank steak och Pluma av lantgris

Pluman hör till de mer saftiga delarna av lantgrisen och bjuder på en fyllig och rik smakupplevelse. Den går både att steka snabbt eller grilla med tålamod, och den torkar inte heller om du tillreder den rejält. 

Lantgrisens Secreto hittar man kring buken och revbenen på djuret, lite dolt, vilket också förklarar namnet.  Secreto bjuder på lite rikligare tuggmotstånd, men rätt tillredd är det en riktig läckerbit. 

Trion kompletteras av Flank steak sitter i höftpartiet och är en relativt fettfattig men läcker detalj. Den gör sig smidigt på grillen passar perfekt som fyllning t.ex. i fajitas.

Grekiskt kryddad kebab i bekant förpackning

Också vänner av kebab kan se fram emot ett nytt tillskott. Den klassiska kebaben och kebab av kyckling får sällskap av en skivad kebab av lantgris, som kryddats på grekiskt vis.

– Vi kryddar den här kebaben i grekisk Gyros-anda och grillar den i en äkta grillugn. Produkten får en otroligt god smak den vägen, förklarar produktutvecklare Kim Finne.

Grillad kebab gyros, kyckling och original.

De tunna skivorna är enkla att värma i stekpannan eller ugnen, där skivorna får en krispigare kant. Enkel vardagsmat!

Från och med september känner du igen all Snellmans kebab från Jakobstad på den nya förpackningen.

mer kött och pålägg hos kesko

Med fokus på en enklare matvardag växer också produktgruppen med snabba strimlor. I hyllorna dyker det nu även upp strimlor av lantgrisens ytterfilé och innerstek av nöt.

I samarbete med K-butikerna finns den strimlade lantgrisen i både naturell och lime & chili-version, bägge i 300 grams förpackningar. I sortimentet dyker även en rejäl kasslerbit på 1,1 kg upp, dess kryddblandning är sweet and sour.

Mycket nytt i hyllan hos K-kedjan.

Även nötkött finns nu i K-butikernas sortiment som enkla och smidiga skivor. De tunna skivorna är snabba och lätta att tillreda i stekpannan och passar som fyllning i många olika rätter.

September betyder även startskottet för läckra inhemska pålägg i 150 grams förpackningar. De nya bekantskaperna är palvad skinka och ugnsskinka,

Bekanta dig med höstens nyheter från Snellman:

Snellman satsar på köttbullar – ny fabrik möjliggör nya produkter
Riktiga köttfärsbiffar smakar gott för hela familjen!