Hoppa till innehållet

Nytt från Snellman, rostade kycklingflarn underlättar matlagningen: ”Allt utgår från den goda, äkta smaken”

Det nya årets första nyhetsdykning från Snellman är både varierande och spännande. Det bjuds på tre olika smakvarianter av rostade kycklingflarn, en intensivt rökt riktig inhemsk bacon och en saftig påläggsskinka med inspiration från Italien.

Bland nyheterna är det onekligen kycklingflarnen som ådrar sig störst intresse. Syftet är att underlätta finländarnas vardag utan att pruta på det drygt 70-åriga familjeföretagets kvalitetslöfte.

Till flarnen används endast högklassig, inhemsk köttråvara. Flarnen skivas direkt från filén och rostas i ugn för att ge produkten rejält med smak.

Uudet valmiiksi paahdetut kanalastut ruuanlaittoa helpottamaan: ”Kaiken perustana on puhdas ja herkullinen maku” 2

– Flarnen kommer i tre smaker, Original, Sweet & Sour och Tomat-pesto. Original är ett bombsäkert val för vänner av grillad kyckling medan den sötsura varianten med bland annat tomat, citron, vitlök och chili säkerligen hittar sina vänner bland finländarna. Soltorkad tomat och basilika utgör grunden för den fräscha smaken i tomat-pesto. berättar Johanna Salo, som är produktutvecklingsdirektör på Snellmans Köttförädling.

De nya flarnen är verkligen mångsidiga och underlättar vardagen eftersom de går att använda till så mycket. Hemmakockarna kommer att gilla flarnen i såväl pizzor, pastor som fyllning i en matig sallad.

– När vi skivar broiler från högklassiga inhemska filéer får vi en hög kvalitet på produkten, där allt utgår från den goda, äkta smaken, förklarar Johanna Salo.

Uudet valmiiksi paahdetut kanalastut ruuanlaittoa helpottamaan: ”Kaiken perustana on puhdas ja herkullinen maku”
De nya flarnen är mångsidiga och underlättar således vardagen på många sätt.

Rökt bacon från Jakobstad

Det har gått fyra år sedan Riktig bacon lanserades i Finland och detta marknadens mest blåvita bacon har sannerligen funnit sin plats i finländarnas hjärtan och köpkorgar.

I februari lanseras en ny, mer nyanserad typ bacon som bjuder på en intensiv smakupplevelse, nämligen Riktig rökt bacon.

– Det är fråga om en klassiskt krispig läckerhet som har en mjuk och intensiv röksmak som uppstår tack vare gedigen och långvarig rökning, förklarar Johanna Salo.

Precis som Riktig bacon, är vinterns nyhet av den torrsaltade varianten och den görs i Jakobstad av enbart inhemska råvaror.

Nytt från Snellman, rostade kycklingflarn underlättar matlagningen: ”Allting får från den goda, äkta smaken”

Italienskt på smörgåsen

Bland charkprodukterna dyker det också upp en spännande nyhet mitt i kallaste vintern, en läcker nyhet från Jakobstad vi valt att kalla Prosciutto Cotto.

Prosciutto cotto är en skinka av italienskt typsnitt, som kryddats med en örtbuljong. Dess tunna skivor och bevarade tunna smakfett ger pålägget en lättsmält och smäcker struktur tillsammans med en unik smak.

– Det går alldeles utmärkt att avnjuta prosciutto cotto som sådan, som vilket pålägg som helst, men den gör sig verkligen suveränt i diverse matlagningssammanhang. Främst kommer jag att tänka på en antipasto-tallrik med goda ostar eller på en riktigt god ugnsbakad pizza, fantiserar Johanna Salo.

En läcker nyhet från Jakobstad –Prosciutto Cotto.

Också den rökta Superior-skinkan har inför 2023 fått genomgå en liten förändring. Produktutvecklingsarbetet har vässat metoden för rökningen, vilket ger produkten en lagom mild och nyanserat djup rökighet, utan att pruta på själva råvarans, dvs. skinkans saftighet.

Produktnyheter, 18.1.2023

Paahdettu kanalastu 180 g
Paahdettu kanalastu, tomaatti-pesto 180 g
Paahdettu kanalastu, sweet & sour 180 g
Kunnon Savupekoni 180 g
Prosciutto Cotto 150 g