Hoppa till innehållet

Salami, biffar och färdiglagat för grillen bland Snellmans sommarnyheter: ”Sommaren är snart här och grillsäsongen är öppnad”

Sommarsäsongen för igen med sig en hel drös nyheter från Jakobstad. Är du nyfiken på spännande smaker och benägen att testa något nytt finns det massor att välja mellan.

Snellmans nya salamifamilj bjuder på antipasto, pizzafyllning, smörgåspålägg eller riktigt goda snacks. Speciellt den hemmagjorda pizzan har lyft på huvudet under de senaste åren.

– Ett skede det inte lönar sig att pruta på är valet av råvaror, och inför den här sommaren ville vi få ut några salamialternativ av bästa kvalitet och smak på marknaden, förklarar produktgruppschef Johanna Salo.

Stenhård trio i salamifamiljen – Chorizo, Pepperoni och Milano.

Chorizon bygger på läckra smaker av chili och paprika och är en salami av bästa kvalitet. De för chorizon typiska större fettpartiklarna ger produkten en saftighet och gör matlagningen till en mustigare helhet.

Den italienskinspirerade Milano salamin bjuder på djupa och aromatiska smaker som bygger på kryddor av bästa kvalitet i kombination med en noggrann lufttorkning.

Den traditionella Pepperonin gör nu också de två ovannämnda sällskap i salamifamiljen via en förpackningsförnyelse.

Alla Snellmans salami görs i Jakobstad av finländskt kött.

En ny, fyllig cheddargrillkorv

En pikant och saftig inhemsk cheddarost i kombination med en köttrik och grovkornig korv har lyckats skapa en rejäl förhandshajp bland mer erfarna finsmakare. Vår Cheddar grillkorv är helt klart värd att testas!

En garanterad hit! Pikant och saftig inhemsk cheddarost i kombination med köttrik och grovkornig Snellman-korv.

Den milt kryddade, köttiga Hot Dog knackkorven i naturtarm fungerar tack vare sitt omfång som den perfekta fyllningen för sommarens bästa hot dogs.

Snellmans populära och oerhört praktiska Burger malet kött av nöt 20% hittar du också från och med i vår i en bekant, Snellmangrön skrud.

– Stödlinjerna på förpackningen finns kvar, de hjälper dig att skära precis rätt storlek på biffarna till sommarens bästa hamburgare, förklarar Johanna Salo.

Mångsidiga biffar av inhemsk lantgris

För hemmakocken som trivs vid grillen är det tidig julafton om man tittar på Snellmans utbud av nyheter. Den unika inhemska lantgrisens grillkött erbjuder alternativ för så gott som alla smaker.

Vitlök-tomat filébiff av lantgris är garanterat möra, prima biffar i vars marinad man hittar härliga nyanser av en mjuk vitlök och fyllig tomat. Förpackningsstorleken (690 g) gör det möjligt att mätta många munnar på en och samma dukning.

De tunna Sweet BBQ kasslerbiffarna av lantgris är både snabba och enkla att grilla. I säsongens smaknyhet hittar man nyanser av paprika, tomat, cayennepeppar i kombination med rörsockrets sötma.

Sötma och rökighet, hur gott som helst!

I biffparet Sweet & smoky får du möjligheten att njuta av två utsökta grillbiffar av lantgrisen. Skuret från flanken med nyanser av sötma och djup rökighet är detta helt klart en potentiell ny favorit vid grillen.

Färdigt tillrett kött och ribs

Vårt mål är också att göra matlagningen enklare under sommaren och det gör det viktigt för oss att även lansera färdigt tillrett kött.

– Det har funnits ett önskemål om mer färdigt tillredda produkter från vår sida, som bara behöver en lätt uppvärmning eller en kort sväng via grillen för att vara redo för tallrik, kniv och gaffel. Vårt mål här i Jakobstad är ständigt att tillmötesgå alla möjliga konsumentbehov, och därför ser vi det som viktigt att också betjäna det här segmentet, säger Johanna Salo.

Sweet & sour benfria ribsbitar av lantgris är en drömprodukt för grillaren. Allt är klippt och skuret för en rejäl omgång på grillen och smaken kommer från en rub-kryddning som ger produkten en härlig yta. I kryddningen finns både nyanser av mera eldiga smaker och en underliggande sötma.

Ifall du känner att du redan testat det mesta i korv- eller biffsvängen på grillen kan det finnas orsak att ge sig på någon av våra nyheter i form av lägg eller sida.

I vår Extramöra benfria grillsida av lantgrisen är det också rub-kryddning som gäller. Produkten behöver bara värmas på grillen, i ugnen eller på pannan. Vill du kan du också smeta in sidan med grillsås under tillredning för extra saftighet.

Lägg och sida – något att lägga på grillen kanske?

De Extramöra grilläggen av lantgrisen kryddas med röksalt, vitlök och paprika. Också den här produkten är färdigt tillredd och kräver bara uppvärmning, så med enkla medel kan du veva ihop en grisrätt av restaurangnivå direkt på förortsterassen. Du också smeta in läggen med grillsås under tillredning för ett saftigare slutresultat.

Snellmans nyheter för vår- och sommarsäsongen finns i butikerna från och med den 18.4.