Hoppa till innehållet
Auto Draft 11

Salami snack från Snellmans! Äntligen ett inhemskt alternativ för mellanmålet och snåltanden

Har du letat efter ett inhemskt alternativ bland salamipinnarna för uppesittarkvällen i hemmasoffan? Eller ett proteinrikt och läckert mellanmål som är enkelt att plocka med sig vart man än åker? Det är nämligen exakt det som Snellmans nyhet för vårvintern bjuder på i form av smidiga, inhemska salamipinnar.

En treårig process når nu ett mellanmål, när de första tre nya smakerna av denna nyhet med inspiration från Mellaneuropa når butikshyllorna.

– Vi inledde produktutvecklingsarbetet via våra nätverk för cirka tre år sedan, eftersom vi såg en öppning på den inhemska marknaden för den här typen av produkt. Speciellt när vi gör den ordentligt i enlighet med våra principer, förklarar Snellman-koncernens produktutvecklingschef Kai Meyer.

Snellmanin salamitikut ovat täällä! Naposteluhyllyn uusin kotimainen tulokas on mutkaton, maukas ja monipuolinen
En eldig variant av Snellmans salamisticks tilltalar vänner av rejäl kryddning.

För konsumenten finns det inledningsvis tre smakalternativ att välja mellan. Original får sällskap av en eldigare Chili-variant medan den tredje versionen, Milano, hämtar sin smakinspiration från norra Italien.

– Du behöver inte skala något, pinnarna har ett ätbart, växtbaserat hölje och innehåller rejält med inhemskt kött, som sig bör. Det ligger en lång utvecklingsprocess bakom det faktum att vi har just dessa tre alternativ ute. Vi upplever inom teamet att det finns något för var och en, förklarar Meyer.

Kai Meyer leder Snellmans produktvecklingsarbete på koncernnivå.

Salamipinnarna är ännu ett mästerverk från ett produktutvecklingsteam med årtionden av erfarenhet med arbete kring medvurst och det faktum att de är hållbara och inte kräver kylförvaring gör pinnarna till ett lysande alternativ som snacks, för mellanmål i olika situationer och helt enkelt allmän njutning.

– Den här typen av produkt har ofta en ganska banal ”ölkorv”-stämpel på sig, men vi ser gärna en mångsidigare användning för den. Naturligtvis gör sig våra salamipinnars perfekt också för en vuxen uppesittarkväll i tapas-anda, men vi tror verkligen att dessa delikatesser kommer att hitta en bredare publik, siar Kai Meyer.

Snellmanin salamitikut ovat täällä! Naposteluhyllyn uusin kotimainen tulokas on mutkaton, maukas ja monipuolinen 4
Chili, Milano eller Original? Hitta din egen favorit!

Salami snack Original, Salami snack Chili och Salami snack Milano säljs i lättöppnade påsar på 50 g och de innehåller kring 10 pinnar per påse. En påse som har en enkelt öppningslucka på framsidan. Pinnarna innehåller rikligt med protein och minimalt med kolhydrater.

lantgris på två nya vis

I början av 2021 nådde två nya biffar från Jakobstad butikshyllorna och har fått ett mycket positivt mottagande. I dessa filébiffar av den inhemska lantgrisen görs marinaden helt utan tillsatsämnen med enbat äkta kryddor som du hittar hemma i ditt kök. Deras höga kötthalt har hyllats av konsumenterna, precis som köttets mörhet och smakernas fräschör.

Därför är det med glädje vi låter produktfamiljen växa med två nya smakalternativ som nu gör Chimichurrin och Tomat-Peston sällskap.

Rostad vitlök filébiff av lantgris skärs ur den inhemska lantgrisens ytterfilé. Kryddblandningen med rostad vitlök passar perfekt som krydda för gris, och då behös inga tillsatsämnen.

Också när vi ifjol frågade våra följare på Herr Snellmans Facebook-sida om deras önskemål, var det framförallt olika versioner av vitlök som hade den överlägset största efterfrågan.

Rostad vitlök ger en bra bas för vilken måltid som helst, här med fransk potatis av rotsaker och citronmajonnäs.

Från asien kommer inspirationen till det andra smakalternativet, då en synnerligen lyckad kombination av sötma och smak samsas i det som på förpackningen benämns Sweet chili filéibiff av lantgris.

Allt Snellmans griskött kommer från inhemska familjegårdar, så när du väljer en Snellman-förpackning med inhemsk lantgris med dig hem från butiken kan du vara säker på vad du äter.

– Våra filébiffar är fettsnåla men samtidigt rika på protein. Djurens välmående är dessutom i världsklass i Finland då det kommer till grisarnas livsmiljö, utfodring och låga användning av antibiotika, säger marknadsförings- och kommunikationsdirektör Tommi Fors.

Även utbudet av strimlor på Snellmans växer under vårvintern. Möra, snabba stekstrimlor av lantgris med en härlig kryddblandning av tomat och pesto med en känsla av Medelhav gör igen vardagen lättare (och läckrare) för konsumenterna.

Nytt för vänner av ordentligt rökiga knackkorvar

Bland vårvinterns nya produkter ryms även en knackkorv som är ett välkommet tillskott för många konsumenter. Riktig alrökt knackkorv får sin goda smaken och vackra färg tack vare kraftigare rökning än normalt.

En djup och nyanserad smak och ett tilltalande vackert utseende.

– Det finns en tydlig efterfrågan för knackkorv med fyllig röksmak. I praktiken är det vår klassiska Riktiga knackkorv som röks både mer och oftare och skapar på så sätt en förfinad smak för vänner av rökigt vid grillen eller på stekpannan, berättar Kai Meyer från produktutvecklingen.

Precis som alla våra övriga knackkorvar, görs Riktig alrökt knackkorv i Jakobstad av högklassiga råvaror från våra familjegårdar i form av inhemskt gris- och nötkött, utan tillsatt fosfat.

NYHETER, Februari 2022: