Hoppa till innehållet
Snellman Project Liv Arenan kumppaniksi

Snellman inleder partnerskap med Project Liv Arena

Livsmedelskoncernen Snellman inleder samarbete med Project Liv Arena och blir ”It’s Cool to Care”-partner vid Jakobstads nya fotbollsstadion.

– Det känns viktigt för oss som företag att vara engagerade i att skapa välfärd och välmående i vårt närsamhälle. När Project Liv kom med in i bilden var det lätt för oss att konstatera att ”Yes! Här vill vi vara med”, säger Roland Snellman som är VD för Snellmans köttförädling.

Snellmans och stadionbolaget kommer att samarbeta kring livsmedelsföretagets kärnkunnande, det vill säga maten. Samarbetet öppnar upp nya möjligheter för Snellmans på det lokala planet.

– Vi kan utarbeta modeller för matservering, testa och få feedback på nya produkter och erbjuda folk i Jakobstadsregionen högklassig, inhemsk mat vid fotbollsmatcher och olika evenemang. Det här är väldigt värdefullt för oss som företag, säger Tommy Snellman som är VD för Ready Meals på Snellman.

Stadionbolaget Ab Jeppis Stadion Oy beslöt i juni att donera namnet på fotbollsstadion till välgörenhetsorganisationen Project liv rf. och grundaren Nina Brännkärr-Friberg gläds åt beskedet att just Snellmans blir stadions första ”It’s Cool to Care”-partner.

– Det känns fantastiskt! Vår ambition att nå ut ännu mera nationellt realiseras via arenaprojektet och Snellmans engagemang skapar trygghet. Vi har via våra gemensamma värderingar och vår långa väg tillsammans, sett hur givandets och hjälpandets glädje verkligen sprider sig som ringar på vattnet.

– Viktigast för oss med hela projektet är trots allt att det kommer ge alla hjältar, spelarna på plan förstås, men även de små kämparna som har andra tuffa matcher mera synlighet. Genom namnet på arenan lyfter vi och minns dem alla, de blir en del av något större, vilket ger dem hopp. Företagens engagemang är avgörande för att kunna realisera detta, säger Nina Brännkärr-Friberg.

Enligt planen kommer nya fotbollsstadion i Jakobstad, Project Liv Arena, att färdigställas under 2022. Läs mer på adressen www.projectlivarena.fi.

Illustrationsbilder, Project Liv Arena, källa Jeppis Stadion Ab.