Ytterfilé extra av lantgris
”En enkel bjudning för flera? Stek Herr Snellmans Ytterfilé extra av korngris på hela 850 g i ugnen och maten räcker säkert till! Av gris från finländska familjegårdar, förstås.” – Annika, packare
Kötthalt
100 %
Vikt
850 g
Näringsinnehåll / 100 G
Energi: 490 kJ / 120 kcal
Fett: 3.50g
- varav mättat: 1.40g
Kolhydrater: 0.00g
- varav sockerarter: 0.00g
Kostfiber: 0.00g
Protein: 22.00g
Salt: 0.20g
Laktos: 0.00g / 100g
Ingredienser
Finländsk ytterfilé av korngris.
Tillredningsförslag
Tag köttet i rumstemperatur en timme innan stekning. Krydda efter egen smak. Bryn ytorna i en het stekpanna och stick en stektermometer i köttets mitt. Stek i ugnen på 150 °C i stekpåse eller aluminiumfolie ca 75 min. När termometern visar 72 °C är köttet genomstekt. Låt köttet dra sig i ca 10 minuter innan servering.
Egenskaper
- Fosfatfri
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Lisäaineeton
- Maidoton
- Proteinrik
“Filéer och stekar är det bästa man får av finländskt kött. Det gmo-fria köttet kommer direkt från våra familjegårdar hit till Jakobstad. Här skärs köttet för hand av våra professionella styckare. I denna produktkategori finns något för alla smaker.”
Robert, produktuvecklare
Skriv en recension