Hoppa till innehållet
Flank steak ca 500 g
Flank steak ca 500 g

Flank steak ca 500 g

Flank steak är en del styckningsdetalj från magmuskulaturen som skärs från bakre halvan av djuret, vid kållappen. Köttet är grovfibrigt och smakrikt. Flank steak gör sig perfekt på grillen, grillpannan eller som fyllning i fajitas. Köttet gör sig bäst som medium-rare och får gärna förbli rött inuti efter tillredning. Inhemskt GM-fritt nötkött från våra familjegårdar. Säsongsprodukt.

100%

500g

Produktinformation

Ingredienser
Finländskt nötkött. Ursprung: Finland, Slaktat: 62, Styckat: Finland 62

Produktnummer
16635

EAN-kod
2396233000008

Näringsinnehåll

Energi kcal 162 kcal
Energi kJ 679 kJ
Fett 8.7 g
- varav mättat fett 4 g
Kolhydrat 0 g
- varav sockerarter 0 g
Protein 21 g
Fiber 0 g
Salt 0.1 g

Tillredningstips

Tag köttet i rumstemperatur ca en timme innan tillredning. Krydda efter egen smak. Grilla eller stek på varm panna i 4 – 6 minuter på båda sidorna. Köttet är som bäst medium-rare eller medium och innetemperaturen är 54 – 58 grader. Linda in köttet i folie och låt dra i ca 10 minuter. Skär tunna skivor mot fibrerna och krydda ännu med salt och peppar.