Hoppa till innehållet
Jambalaya

Jambalaya

4

Jambalayans rötter finns i Louisiana i USA, men går smidigt att tillreda på våra breddgrader. Ta bara ett paket Riktig länkkorv, precis som Grillataan ja chillataan-blogen gjorde när hen bidrog till vår receptutmaning år 2013.

Ingredienser

  • 1 pkt Riktig länkkorv 400 g
  • 1 grillad broiler
  • 1 stor rödlök
  • 1 grön paprika
  • 1 gul paprika
  • 6 vitlöksklyftor
  • 1 färsk chili
  • 1 tomat
  • 2 msk Worcestershire-sås
  • 1 msk farinsocker
  • 4 dl långkornigt ris
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 l uppvärmd hönsbuljong
  • olivolja
  • salt
  • torkad timjam och oregano
  • cayannepeppar
  • pulver av rökt paprika
  • vitlökspulver
  • lökpulver
  • 2 skaften salladslök

Instruktioner

Skala och skiva länkkorven. Stek skivorna på en varm panna i olivolja och ställ till sidan. Riv köttet från den grillade broilern och krydda både fågeln och länkorven lätt med salt, cayennepeppar, rökt paprikapulver, vitlökspulver och lökpulver.

Hacka löken och paprikan och sautera på medelvärme i en hög panna i ungefär 10 minuter. Hacka vitlöken, chilin och tomaten och tillsätt dessa och fortsätt sauteringen i ytterligare några minuter innan du tillsätter Worcestershire-såsen och farinsockret och rör om till sockret smält.

Tilsätt ris och vitt vin. Krydda med salt, timjam, oregano, cayennepeppar och rökt paprika. När det vita vinet dragit sig in i riset öser du i en skopa av den uppvärmda hönsbuljongen. Tillsätt mer buljong vartefter som det upptas av riset. Fortsätt processen tills riset är så gott som klart.

Sist tillsätter du broilern och korven. Rör om och smaka. Tillsätt det sista av buljongen och låt mysa några minuter. Krydda ännu vid behov.

Häll över i serveringsfat och garnera med salladslök.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan