Jambalaya

Jambalaya 1

Lousianalainen Jambalaya on letkeä ruoka, joka sopii hyvin rentoon illanviettoon suuremmallekin seurueelle. Tämä resepti oli mukana Kunnon lenkkimakkara -reseptihaasteessa 2013, ja on Grillataan ja chillataan -blogin tekemä.

4

Ainekset

  • 1 pkt Kunnon lenkkimakkara 500 g
  • 1 grillattu broileri
  • 1 iso punasipuli
  • 1 vihreä paprika
  • 1 keltainen paprika
  • 6 valkosipulin kynttä
  • 1 tuore chili
  • 1 tomaatti
  • 2 rkl Worcestershire-kastiketta
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 4 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 l lämmitettyä kanalientä
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • kuivattua timjamia ja oreganoa
  • cayannepippuria
  • savupaprikajauhetta
  • valkosipulijauhetta
  • sipulijauhetta
  • 2 kevätsipulin vartta
Kunnon lenkkimakkara 1

Tee näin

  1. Kuori ja leikkaa lenkkimakkara siivuiksi. Paista siivut rapeaksi kuumalla pannulla oliiviöljyssä ja siirrä sivuun odottamaan. Riivi lihat grillatusta broilerista. Mausta lenkkimakkaraviipaleet ja broilerin lihat kevyesti suolalla, cayannepippurilla, savupaprikajauheella, valkosipulijauheella ja sipulijauheella
  2. Pilko sipuli ja paprikat ja kuullota niitä öljytilkassa keskilämmöllä korkeareunaisella pannulla (wokkipannu tai kasari) kymmenisen minuuttia. Pilko valkosipuli, chili ja tomaatti, lisää ne pannulle ja kuullota vielä muutama minuutti. Lisää joukkoon Worcestershire-kastike ja fariinisokeri ja hämmennä kunnes sokeri on sulanut
  3. Lisää joukkoon riisi ja valkoviini. Mausta seos suolalla, kuivatulla timjamilla ja oreganolla, cayannepippurilla ja savupaprikajauheella. Kun valkoviini on imeytynyt riisiin, lisää seokseen kauhallinen lämmitettyä kanalientä. Kun kanaliemi on imeytynyt riisiin, lisää toinen kauhallinen. Jatka näin kunnes riisi on melkein kypsää
  4. Lisää lopuksi joukkoon lenkkimakkaraviipaleet ja riivitty broileri. Sekoita ja tarkista maku. Lisää kanalientä vielä kauhallinen tai pari ja anna ruoan muhia pari minuuttia. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa
  5. Kaada ruoka tarjoiluastiaan ja pilko päälle kevätsipulia.
Kunnon lenkkimakkarat

”Mietittiin, että kyllähän niinkin perisuomalaisen tuotteen kuin lenkkimakkaran voi tehdä paremmin. Ja näin syntyi ajatus Kunnon lenkistä, jossa on erityisen paljon suomalaista lihaa ja niin vähän lisäaineita kuin mahdollista. Maistamalla me tätä itsekin testattiin ja hyväksi havaittiin.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä