Antipastotallrik och mini club sandwich
45min
6
Ingredienser
Marinerad kronärtskocka
- 500 g jordärtskockor
- 2 msk rypsolja
- 1 tsk salt
- 0.2 dl finhackade färsk timjan
- 1 vitlökslyftor
- 3 msk olivolja
- 2 msk citron saft
Små Club sandwichar (12 st)
- 2 tomat
- 0.5 krukor grön sallad
- 3 ost skivor
- 0.5 pkt Snellman Prosciutto cotto 150 g
- 0.5 dl majonnäs
- 6 rostat bröd
Dessutom
- 200 g oliv
- 200 g ostar (t.ex. manchengo eller länge mognad gouda)
- 250 g små, stekta paprikor
- 500 g vindruvor
Instruktioner
Värm ugnen till 225 grader. Rengör kronärtskockan och skär i några bitar.
Ställ upp på en plåt och stänk över rybsolja och salt och rör om. Stek i ugnen mellersta del i ca. 20 minuter eller tills kronärtskockorna mjuknat och börjat få färg. Låt svalna.
Flytta de avsvalnade bitarna i en skål och tillsätt olivolja, citronsaft, vitlök och timjan och rör om. Ställ till sidan och låt ta smak.
Bygg dina små smörgåsar: Rostad brödet i brödrost. Smeta in majonnäs på samtliga brödskivor och fyll sen på tre av bröden med sallad, ost, skinka och tomat.
Lyft över dina tre majonnäsbröd som lock på de tre bröden med fyllning och tryck på lätt. Skär först kanterna av brödet och skär sen alla bröd i fyra delar. Stick en cocktailpinne i mitten så att de håller ihop.
Placera övriga element på antipastotallriken enligt tycke och smak och servera.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 350 g | |
---|---|---|
Energi | 635 kJ / 153 kcal | 2223 kJ / 536 kcal |
Fett | 10 g | 35 g |
- varav mättat fett | 2.6 g | 9.1 g |
Kolhydrat | 8.4 g | 29.3 g |
- varav sockerarter | 5.6 g | 19.7 g |
Protein | 5 g | 17 g |
Fiber | 5.1 g | 17.8 g |
Salt | 1 g | 3.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.