Batatpytt med köttbullar
4
30min tillagningstid + 45min total tid
Lätt
Ingredienser
Batatpytt med köttbullar
- 500 g söt potatis
- 2 rödlök (liten)
- 250 g körsbärstomat
- 2 msk olja
- 50 g svarta, kärnfria oliver
- 1 pkt Snellman Riktiga köttbullar 300 g
- 1 tsk salt
Tzatziki
- 0.5 gurka
- 300 g turkisk yoghurt
- 1 vitlökslyftor
- 0.5 salt
- 1 svartpeppar
- 1 tsk vitvinsvinäger
Instruktioner
Skala bataten och skär i klyftor. Sprid klyftorna i en ugnsform eller på en bakplåt med papper. Skala rödlöken och skär i några bitar och skölj körsbärstomaterna, lägg i formen eller på plåten. Mät upp salt och olja och ös över formen eller på plåten och rör om ordentligt.
Stek i 225-gradig ugn i ca. 15 minuter. Ta formen eller plåten ur ugnen och fyll på med köttbullar och oliver och stek i ytterligare 10–15 minuter tills bataten är redo och har fått lite färg.
Tzatzikin tillreder du medan pytten är i ugnen. Kläm ur överlopps vätska ur gurkan och rör ner i den turkiska yoghurten. Riv eller hacka vitlöken fint och rör ner i burken. Krydda med salt, peppar och en skvätt vinäger och ställ i kylskåpet för att ta smak tills pytten är klar.
Servera pytten tillsammans med fräsch tzatziki.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 350 g | |
---|---|---|
Energi | 611 kJ / 147 kcal | 2137 kJ / 514 kcal |
Fett | 10 g | 34.9 g |
- varav mättat fett | 3.6 g | 12.5 g |
Kolhydrat | 8.6 g | 30.2 g |
- varav sockerarter | 3.2 g | 11.4 g |
Protein | 5 g | 16 g |
Fiber | 1.8 g | 6.4 g |
Salt | 0.9 g | 3.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.