Hoppa till innehållet
Batatpytt med köttbullar

Batatpytt med köttbullar

Riktiga köttbullar 300 g

4

30min tillagningstid + 45min total tid

Lätt

Den här färgglada batatpytten hämtar intryck från Medelhavet. Söt batat, salta oliver och läckra, Riktiga köttbullar serveras tillsammans med en fräsch, hemgjord tzatziki. Enkelt och smidigt och överraskande förmånligt. Receptet är framtaget av Satokausi.fi webbplatsen.

Ingredienser

Batatpytt med köttbullar
Tzatziki
  • 0.5 gurka
  • 300 g turkisk yoghurt
  • 1 vitlökslyftor
  • 0.5 salt
  • 1 svartpeppar
  • 1 tsk vitvinsvinäger

Instruktioner

Skala bataten och skär i klyftor. Sprid klyftorna i en ugnsform eller på en bakplåt med papper. Skala rödlöken och skär i några bitar och skölj körsbärstomaterna, lägg i formen eller på plåten. Mät upp salt och olja och ös över formen eller på plåten och rör om ordentligt.

Stek i 225-gradig ugn i ca. 15 minuter. Ta formen eller plåten ur ugnen och fyll på med köttbullar och oliver och stek i ytterligare 10–15 minuter tills bataten är redo och har fått lite färg.

Tzatzikin tillreder du medan pytten är i ugnen. Kläm ur överlopps vätska ur gurkan och rör ner i den turkiska yoghurten. Riv eller hacka vitlöken fint och rör ner i burken. Krydda med salt, peppar och en skvätt vinäger och ställ i kylskåpet för att ta smak tills pytten är klar.

Servera pytten tillsammans med fräsch tzatziki.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 350 g
Energi 611 kJ / 147 kcal 2137 kJ / 514 kcal
Fett 10 g 34.9 g
- varav mättat fett 3.6 g 12.5 g
Kolhydrat 8.6 g 30.2 g
- varav sockerarter 3.2 g 11.4 g
Protein 5 g 16 g
Fiber 1.8 g 6.4 g
Salt 0.9 g 3.2 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan