Hoppa till innehållet
Bättre köttbullar

Bättre köttbullar

Stekmalet kött av nöt 7 % 400 g

30min

4

Lätt

Köttbullar är utan tvekan en av de mest omtyckta rätterna av malet kött och kan tillagas på många olika sätt. Ibland kan man stöta på köttbullsrecept med löksoppa som en ingrediens. Det här recept innehåller färsk lök istället för löksoppa samt de viktigaste kryddorna. Dessa bättre köttbullar har fått sitt namn av att man avrundar smaken med gräddfil. Var och en väljer själv om man föredrar dessa köttbullar eller mormors köttbullar. De smakar i alla fall mycket bra! Det är roligt och lätt att laga köttbullar och med Herr Snellmans recept på bättre köttbullar lyckas du garanterat! De passar bra med till exempel potatismos och lingonsylt, beroende på vad man gillar. Lycka till med matlagningen!

Ingredienser

Bättre köttbullar

Instruktioner

Blanda skorpsmulorna och gräddfilen och låt jäsa.
Bryn löken i smör. Blanda ingredienserna.
Forma köttbullarna och stek dem gyllenbruna.
Du kan även steka köttbullarna i ugn på 220 °C i ca 20 min.
PS. Ett litet tips! Råkar det bli över köttbullar kan du göra varma smörgåsar med köttbullar nästa dag. Glöm inte rikligt med ost till smörgåsarna. Nam!

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 170 g
Energi 734 kJ / 176 kcal 1247 kJ / 298 kcal
Fett 9.9 g 16.8 g
- varav mättat fett 5.7 g 9.6 g
Kolhydrat 6.6 g 11.3 g
- varav sockerarter 1.4 g 2.4 g
Protein 15 g 25 g
Fiber 0.4 g 0.7 g
Salt 0.3 g 0.5 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan