
BLT-croissant på grillen
Grillsida av lantgris med karamellglaze ca 400 g55min (varav 25min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Grillsida av lantgris med karamellglaze ca 400 g
- 4 croissant
- 4 msk aioli
Grillitomater
- 4 tomat
- 2 vitlökslyftor
- 2 tsk torkad oregano
- 2 msk olivolja
- 2 msk balsamico
- 0.3 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Sallad
- 50 g rucolasallad
- 2 vårlöksstjälke
- 0.5 gurka
- 1 msk olivolja
Instruktioner
-
Halvera tomaterna och lägg i en skål. Skala och riv vitlöksklyftan.
-
Finhacka oreganon. Rör ihop vitlök, oregano, olivolja, balsamvinäger, salt och svartpeppar med tomaterna och låt dra i 20 minuter.
-
Förbered grönsallad. Skiva vårlöken. Skär gurkan i tunna strimlor med osthyvel eller en grönsaksskalare.
-
Halvera croissanterna.
-
Blanda vårlök, gurka och rucola i skål och ringla över olivolja. Rör om.
-
Grilla sidorna i xx minuter på var sida och pensla på karamellglaze.
-
Grilla tomaterna med snittytan nedåt i 2–3 minuter. Vänd och grilla en stund till. Formen får bevaras ganska fast.
-
Värm croissanterna snabbt på grillen.
-
Sammanställ portionerna. Bred 1 msk aioli på botten av varje croissant och lägg på två halva tomater. Tillsätt sallad och några skivor grillsida och lägg locket på. Servera!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 300 g | |
---|---|---|
Energi | 908 kJ / 218 kcal | 2724 kJ / 655 kcal |
Fett | 15.3 g | 45.8 g |
- varav mättat fett | 4.5 g | 13.6 g |
Kolhydrat | 13.7 g | 41 g |
- varav sockerarter | 4.8 g | 14.4 g |
Protein | 6 g | 19 g |
Fiber | 1.2 g | 3.6 g |
Salt | 0.9 g | 2.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.