
Buffalo-kycklingpinsa
Bäst på pizzan buffalo kycklingcrunch 100 g20min (varav 10min aktiv)
2
Lätt
När suget efter pizza är stort men tiden knapp, finns räddningen närmare än du tror: En buffalokycklingpinsa som du färdigställer på en kvart! På färdigt pizzabotten breder du ut crème fraiche smaksatt med vitlök, saftiga bitar av kycklingcrunch och riven mozzarella. Sätt ugnen på hög värme, lägg på ingredienserna och grädda bara några minuter. Avsluta med en fyllig och kryddstark wings-sås, salladslök och ruccola – resultatet blir en perfekt godbit för såväl vardag som helg.
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Bäst på pizzan buffalo kycklingcrunch 100 g
- 1 pinsabotten (230 g)
- 150 g crème fraiche
- 1 vitlökslyftor
- 0.25 tsk salt
- 0.3 tsk svartpeppar
- 150 g riven mozzarellaost
- 0.5 dl Buffalo wing sås
- 1 vårlöksstjälke
- 20 g rucolasallad
Instruktioner
- Skala vitlöksklyftan och finhacka salladslöken.
- Riv vitlöken i din crème fraîche. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Lägg pinsabottnet på en plåt med bakplåtspapper.
- Bred ut kryddade crème fraîche på pinsan och strö över riven mozzarella och kycklingcrunch. Grädda på övre falsen i ugnen, 250 grader och cirka 7–9 min.
- Toppa pinsan med buffalo wing-sås och finhackad salladslök. Lägg på ruccola precis före servering.
Tips
Du kan ersätta wing-såsen med paprikamajonnäs.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 300 g | |
---|---|---|
Energi | 1165 kJ / 279 kcal | 3494 kJ / 838 kcal |
Fett | 17.2 g | 51.6 g |
- varav mättat fett | 8.7 g | 26.2 g |
Kolhydrat | 17.9 g | 53.6 g |
- varav sockerarter | 2.5 g | 7.6 g |
Protein | 13 g | 38 g |
Fiber | 1.1 g | 3.2 g |
Salt | 0.9 g | 2.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
När suget efter pizza är stort men tiden knapp, finns räddningen närmare än du tror: En buffalokycklingpinsa som du färdigställer på en kvart! På färdigt pizzabotten breder du ut crème fraiche smaksatt med vitlök, saftiga bitar av kycklingcrunch och riven mozzarella. Sätt ugnen på hög värme, lägg på ingredienserna och grädda bara några minuter. Avsluta med en fyllig och kryddstark wings-sås, salladslök och ruccola – resultatet blir en perfekt godbit för såväl vardag som helg.