Busenkel pasta med köttbullar
55min
4
Lätt
Ingredienser
Busenkel pasta med köttbullar
- 1 pkt Snellman Riktiga köttbullar 300 g
- 250 g pasta
- 1 msk olivolja
- 1 köttbuljong (5 dl vatten och 1 ekologisk buljongtärning)
- 400 g tomatkross
- 2 vitlökslyftor
- 2 mozzarella ost (á 125 g)
- 0.25 tsk svartpeppar från kvarn
- 0.5 kruka basilika
Instruktioner
Smörj in en ugnsform med olja. Skala vitlöksklyftorna och hacka fina.
Tillsätt pastan i botten av den smorda formen. Häll i buljongen, de krossade tomaterna och vitlöken och rör om lätt med sked tills vätskan blandat sig fullständigt med pastan.
Toppa med Snellmans riktiga köttbullar, hela eller halverade. Riv mozzarella över härligheten och toppa med svartpeppar. Grädda i 200-gradig ugn i 45-55 minuter tills ytan fått en vacker färg.
Avrunda med färsk basilika.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 270 g | |
---|---|---|
Energi | 1043 kJ / 250 kcal | 2817 kJ / 674 kcal |
Fett | 14.1 g | 38.2 g |
- varav mättat fett | 5.9 g | 16 g |
Kolhydrat | 18.1 g | 48.9 g |
- varav sockerarter | 1.5 g | 4.1 g |
Protein | 12 g | 32 g |
Fiber | 1.9 g | 5.1 g |
Salt | 1 g | 2.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.