Hoppa till innehållet
Busenkel pasta med köttbullar

Busenkel pasta med köttbullar

Riktiga köttbullar 300 g

55min

4

Lätt

En läcker pastarätt som puttrar sig redo medan du ägnar dig åt övriga vardagssysslor. Smakvariationerna är upp till hemmakocken, men Snellmans Riktiga köttbullar utgör fundamentet för en lyckad måltid. Herr Snellmans Riktiga köttbullar från Jakobstad har hög kötthalt, inga tillsatser och är både glutenfria och laktosfria. Och dessutom riktigt goda!

Ingredienser

Busenkel pasta med köttbullar
  • 1 pkt Snellman Riktiga köttbullar 300 g
  • 250 g pasta
  • 1 msk olivolja
  • 1 köttbuljong (5 dl vatten och 1 ekologisk buljongtärning)
  • 400 g tomatkross
  • 2 vitlökslyftor
  • 2 mozzarella ost (á 125 g)
  • 0.25 tsk svartpeppar från kvarn
  • 0.5 kruka basilika

Instruktioner

Smörj in en ugnsform med olja. Skala vitlöksklyftorna och hacka fina.
Tillsätt pastan i botten av den smorda formen. Häll i buljongen, de krossade tomaterna och vitlöken och rör om lätt med sked tills vätskan blandat sig fullständigt med pastan.
Toppa med Snellmans riktiga köttbullar, hela eller halverade. Riv mozzarella över härligheten och toppa med svartpeppar. Grädda i 200-gradig ugn i 45-55 minuter tills ytan fått en vacker färg.
Avrunda med färsk basilika.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 270 g
Energi 1043 kJ / 250 kcal 2817 kJ / 674 kcal
Fett 14.1 g 38.2 g
- varav mättat fett 5.9 g 16 g
Kolhydrat 18.1 g 48.9 g
- varav sockerarter 1.5 g 4.1 g
Protein 12 g 32 g
Fiber 1.9 g 5.1 g
Salt 1 g 2.8 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg för steg

kolla hela receptvideon

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan