Charksmörgåstårta

Leikkelekääretorttu 1

Recepten på smörgåstårtor hör till Herr Snellmans favoriter! Det finns runda, fyrkantiga, avlånga, enkla, snabba, hjärtformade och t.o.m. en smörgåsrulltårta. Prova att göra en traditionelll smörgåstårta i formen av en rulltårta och täck den med skinka. Ifall du är i behov av smörgåstårta som går snabbt att göra, kolla här.

8 35 min

Ingredienser

Fyllning:
  • 2 brk crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 12 skivor formbröd
  • 3 dl mjölk eller buljong
  • 1 saltgurka
  • 0.5 paprika
  • 1 pkt Smörgåsskinka
  • 1 rivet äpple
Täck med ett lager av:
  • 1 pkt Tunntunna kokt skinka
  • 1 brk Färskost med pepparrot
  • 3 msk grädde
Garnering:
  • 1 brk persika
  • 1 paprika
  • 1 knippa citronmeliss
  • 1 pkt Snellmans Pepparmedwurst

Charksmörgåstårta — Gör så här

  1. Skär bort kanterna av brödskivorna
  2. Ta ett ark bakplåtspapper och sätt ett lager färskfolie på. Rada ut brödskivorna på folien i en rektangel, 4 x 3 skivor
  3. Fukta med mjölk eller buljong
  4. Bred på ett centimetertjockt lager fyllning
  5. Rulla bottnen till en tät rulle och låt den ligga i kylen över natten
  6. Bred på ett lager färskost utrörd med grädde och dekorera med Tunntunn Skinka.
Palagg-Tuntunna helköttsuppskärningar

”Vi var först med att introducera tunntunna pålägg på marknaden i början av 2000-talet. Alla våra tunntunna pålägg har hög kötthalt, över 80 %. De rökta tunntunna påläggen röks med äkta alspån. Skivorna är vikta och radade i förpackningarna så att de enkelt lossnar från varandra. Det här är äkta tunntunna skivor.

Natriumglutamat används inte i någon av Snellmans produkter, inte heller svål. Vi tillverkar våra produkter av 100 % finländskt kött. Våra pålägg är jämna i färgen och skiljer inte mycket från skiva till skiva i utseende. I fjäderfäprodukterna är det ytterst få tillsatsämnen och helköttspåläggen är rika på protein.”

Kai, Produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer