Charksmörgåstårta
Recepten på smörgåstårtor hör till Herr Snellmans favoriter! Det finns runda, fyrkantiga, avlånga, enkla, snabba, hjärtformade och t.o.m. en smörgåsrulltårta. Prova att göra en traditionelll smörgåstårta i formen av en rulltårta och täck den med skinka. Ifall du är i behov av smörgåstårta som går snabbt att göra, kolla här.
Ingredienser
- Fyllning:
-
- 2 brk crème fraiche
- 1 dl majonnäs
- 12 skivor formbröd
- 3 dl mjölk eller buljong
- 1 saltgurka
- 0.5 paprika
- 1 pkt Smörgåsskinka
- 1 rivet äpple
- Täck med ett lager av:
-
- 1 pkt Tunntunna kokt skinka
- 1 brk Färskost med pepparrot
- 3 msk grädde
- Garnering:
-
- 1 brk persika
- 1 paprika
- 1 knippa citronmeliss
- 1 pkt Snellmans Pepparmedwurst
Charksmörgåstårta — Gör så här
-
- Skär bort kanterna av brödskivorna
- Ta ett ark bakplåtspapper och sätt ett lager färskfolie på. Rada ut brödskivorna på folien i en rektangel, 4 x 3 skivor
- Fukta med mjölk eller buljong
- Bred på ett centimetertjockt lager fyllning
- Rulla bottnen till en tät rulle och låt den ligga i kylen över natten
- Bred på ett lager färskost utrörd med grädde och dekorera med Tunntunn Skinka.
”Vi var först med att introducera tunntunna pålägg på marknaden i början av 2000-talet. Alla våra tunntunna pålägg har hög kötthalt, över 80 %. De rökta tunntunna påläggen röks med äkta alspån. Skivorna är vikta och radade i förpackningarna så att de enkelt lossnar från varandra. Det här är äkta tunntunna skivor.
Natriumglutamat används inte i någon av Snellmans produkter, inte heller svål. Vi tillverkar våra produkter av 100 % finländskt kött. Våra pålägg är jämna i färgen och skiljer inte mycket från skiva till skiva i utseende. I fjäderfäprodukterna är det ytterst få tillsatsämnen och helköttspåläggen är rika på protein.”
Kai, Produktutvecklare