Chorizo hotdog med paprikatopping
2h
4
Lätt
Ingredienser
Chorizo hotdog med paprikatopping
- 2 pkt Snellman All Natural Chorizo grillkorv 230 g
- 1 paprikaringar som garnering
- 1 rödlök
- 1 tsk havssalt flingor
- 1 svartpeppar
- 1 tsk honung
- 1 rypsolja
- 100 g majonnäs
hot dog -bröd
- 5 dl mjölk
- 25 g jäst
- 1 dl rypsolja
- 2 tsk havssalt
- 1 msk psyllium fröskal
- 1 dl mald potatisfiber
- 2 dl majsmjöl
- 2 dl rismjöl
- 1 dl mandelmjöl
- 1 ägg
Instruktioner
CHORIZO HOTDOGS MED PAPRIKATOPPING
Värm en stekpanna. Fräs lök och paprika mjuka i oljan och smaksätt alltsammans med salt, peppar och honung. För över paprikafräset i en skål och ställ den till sidan. Lägg tillbaka stekpannan på värmen och stek chorizokorven knaprig. Häll sedan tillbaka paprikafräset över korven i pannan. På så sätt får paprikan och löken en chans att dra i sig alla goda smaker från korven.
Skär en skåra i hamburgerbröden och bred över hemlagad majonnäs. Lägg sedan dit korvarna och toppa med paprika och lök. Dekorera med färsk koriander.
MALINS HOTDOG-BRÖD
Värm mjölken fingerljum och häll den i en bunke. Smula ner jästen och rör om tills den löst upp sig i mjölken. Tillsätt därefter olja och salt. Vispa ner fiberhusken och vänta ett par minuter. Rör sedan ner pofiber, majsmjöl, rismjöl och mandelmjöl i smeten. Rör om väl tills du fått en klibbig deg. Avsluta med att röra ner ett ägg. Lägg degen att jäsa på ett varmt ställe i en timme. Stjälp sedan upp degen på ett mjölat bakbord (jag brukar använda majsmjöl) och knåda in ungefär 1 dl majsmjöl mjöl i den kladdiga degen. När du knådat in mjölet har du en hanterbar deg som du kan dela upp i 8 avlånga bröd. Lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper under och låt jäsa i en kvart.
Värm ugnen till 200 C varmluft och grädda bröden i mitten av ugnen i 20 minuter.
Låt svalna helt innan du skär upp dem.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 170 g | |
---|---|---|
Energi | 1441 kJ / 347 kcal | 2450 kJ / 591 kcal |
Fett | 26.6 g | 45.2 g |
- varav mättat fett | 4.6 g | 7.8 g |
Kolhydrat | 15.9 g | 27.1 g |
- varav sockerarter | 2.8 g | 4.8 g |
Protein | 8 g | 14 g |
Fiber | 3.4 g | 5.7 g |
Salt | 1.6 g | 2.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.