Chorizo hotdog med paprikatopping

Chorizo hotdog med paprikatopping

Detta recept var med i All Natural-recepttävlingen. Vi utmanade 9 matbloggare att skapa ett eget, helt tillsatsfritt recept med någon av våra All Natural-korvar. Detta recept har gjorts av Malins Blogg.

4

Ingredienser

  • 1 pkt Snellman All Natural Chorizo
  • 1 paprika, strimlad
  • 1 rödlök, skivad
  • flingsalt, svartpeppar
  • honung
  • rypsolja till stekning
  • hemlagad majonnäs
  • 4 hotdogbröd
Hotdog-bröd (8 st.)
  • 5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 dl rybsolja
  • 2 tsk havssalt
  • 1 msk fiberhusk (pulver)
  • 1 dl pofiber
  • 2 dl majsmjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 ägg

Chorizo hotdog med paprikatopping — Gör så här

  1. CHORIZO HOTDOGS MED PAPRIKATOPPING
  2. Värm en stekpanna. Fräs lök och paprika mjuka i oljan och smaksätt alltsammans med salt, peppar och honung. För över paprikafräset i en skål och ställ den till sidan. Lägg tillbaka stekpannan på värmen och stek chorizokorven knaprig. Häll sedan tillbaka paprikafräset över korven i pannan. På så sätt får paprikan och löken en chans att dra i sig alla goda smaker från korven.
  3. Skär en skåra i hamburgerbröden och bred över hemlagad majonnäs. Lägg sedan dit korvarna och toppa med paprika och lök. Dekorera med färsk koriander.
  4. MALINS HOTDOG-BRÖD
  5. Värm mjölken fingerljum och häll den i en bunke. Smula ner jästen och rör om tills den löst upp sig i mjölken. Tillsätt därefter olja och salt. Vispa ner fiberhusken och vänta ett par minuter. Rör sedan ner pofiber, majsmjöl, rismjöl och mandelmjöl i smeten. Rör om väl tills du fått en klibbig deg. Avsluta med att röra ner ett ägg. Lägg degen att jäsa på ett varmt ställe i en timme. Stjälp sedan upp degen på ett mjölat bakbord (jag brukar använda majsmjöl) och knåda in ungefär 1 dl majsmjöl mjöl i den kladdiga degen. När du knådat in mjölet har du en hanterbar deg som du kan dela upp i 8 avlånga bröd. Lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper under och låt jäsa i en kvart.
  6. Värm ugnen till 200 C varmluft och grädda bröden i mitten av ugnen i 20 minuter.
  7. Låt svalna helt innan du skär upp dem.
Korvar All Natural

”Våra All Natural-produkter är helt tillsatsfria. Det kanske låter enkelt, men det innebar många års arbete för att få produkterna så bra som vi ville ha dem. Lösningen var i slutändan att tillsätta ännu mera kött och testa olika kryddblandningar. Nu kan man enkelt konstatera att det minsann lönade sig.”

Kim, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer