Chorizo hot dogit paprikatäytteellä

Chorizo hot dogit paprikatäytteellä 1

Tämä resepti oli mukana All Natural -reseptikilpailussa, jossa haastoimme 9 ruokabloggaajaa kehittämään oman, täysin lisäaineettoman reseptin valitsemastaan All Natural -tuotteesta. Tämän reseptin teki Malins Blogg.

4

Ainekset

  • 2 pkt Snellman All Natural Chorizoa
  • 1 paprika
  • 1 punasipuli
  • merisuolahiutaleita, mustapippuria
  • hunajaa
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • itsetehtyä majoneesia
hot dog -sämpylät (8 kpl)
  • 5 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 tl merisuolaa
  • 1 rkl psyllium-kuitujauhetta (esim. Fiber Husk)
  • 1 dl perunakuitua (esim. Pofiber)
  • 2 dl maissijauhoja
  • 2 dl riisijauhoja
  • 1 dl mantelijauhoja
  • 1 kananmuna

Chorizo hot dogit paprikatäytteellä — Ohje

Hot dog -sämpylät:
  1. Lämmitä maito haaleaksi ja kaada kulhoon. Murenna sekaan hiiva ja sekoita kunnes se on liuennut maitoon. Lisää öljy ja suola. Sekoita joukkoon psylliumkuitu ja anna vetäytyä pari minuuttia. Lisää sen jälkeen loput kuivat ainekset ja sekoita hyvin, kunnes taikina on kauttaaltaan tahmeaa ja sekoita lopuksi joukkoon kananmuna. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa tunnin ajan. Kumoa sitten taikina jauhotetulle leivonta-alustalle (voit käyttää esim. maissijauhoa) ja vaivaa noin 1 dl maissijauhoa taikinan sekaan. Tämän jälkeen taikina on helpompi jakaa kahdeksaan osaan. Muotoile pitkulaiset sämpylät ja nosta ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille vartiksi kohoamaan.
  2. Lämmitä kiertoilmauuni 200 asteeseen ja paista sämpylöitä keskitasolla n. 20 minuuttia.
  3. Anna jäähtyä täysin ennen kuin halkaiset sämpylät.
Chorizo hot dogit paprikatäytteellä:
  1. Suikaloi paprika ja viipaloi sipuli. Paista paistinpannulla pehmeiksi öljyssä ja mausta suolalla, pippurilla ja hunajalla. Kaada seos pannulta kulhoon ja paista seuraavaksi chorizo pannulla, kunnes ne saavat mukavan rapsakan pinnan. Lisää lopuksi paprika-sipuliseos pannulle makkaroiden päälle, jotta kasvikset voivat imeä itseensä mausteisen makkaran hyviä makuja. Leikkaa hot dog sämpylöihin viilto ja levitä väliin kotitekoista majoneesia. Lisää seuraavaksi chorizomakkara ja paprika-sipulipaistos. Koristele halutessasi esimerkiksi tuoreella korianterilla.
Makkarat All Natural

”Nämä meidän All Natural -tuotteet on kokonaan lisäaineettomia. Ja vaikka se kuulostaakin yksinkertaiselta, niin aika monta vuotta me jouduttiin tekemään töitä, että saatiin näistä juuri niin hyviä kuin haluttiin. Ratkaisu oli lopulta laittaa enemmän lihaa ja kokeilla erilaisia mausteyhdistelmiä. Nyt on kuitenkin helppo todeta, että kyllä kannatti.”

Kim, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit