Dubbel ostburgare enligt MrTuomo
1h
4
Lätt
Ingredienser
Dubbel ostburgare enligt MrTuomo
- 1 pkt Snellman Burger malet kött av nöt 20 % 650 g
- 4 brioche hamburgerbröd
- 2 lök
- 1 msk farinsocker
- 8 cheddarostskiva
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk malen svartpeppar
- 1 tsk smör
MrTuomos kryddgurkor
- 0.5 l vatten
- 0.5 dl havssalt
- 0.5 dl spritättika
- 20 g dill i kruka
Instruktioner
Dubbel ostburgare enligt MrTuomo — Gör så här
Börja med kryddgurkorna. Häll vattnet i en kastrull och värm upp på medelvärme och blanda i salt och ättiksprit – rör om tills saltet löst upp sig. Lägg pepparkornen i en plastpåse och krossa lätt med knivbladet. Lägg även i dillen och misshandla den lätt. Häll över peppar- och dillblandningen i kastrullen.
Skär slutligen upp gurkan i relativt tjocka skivor och lägg i kastrullen. Låt blandningen ta smak utan att koka upp den och flytta sen över för att svalna. Lägg hela kastrullens innehåll i ett förslutningsbart kärl och lagra för senare konsumtion. Låt gurkorna ta smak i minst tre timmar, men det kan också löna sig att göra gurkorna klara dagen innan och låta vila över natten.
Börja sen med köttet. Skär 80 g stora biffar med en sågtandad kniv enligt linjerna på förpackningen och platta ut biffarna på bakplåtspapper. Använd en brioche-semla som måttstock och gör biffarna 1 cm större än brödet – biffen drar ihop sig under stekningen och sitter sen perfekt.
Krydda biffarna med salt och peppar och låt vila ännu en stund i rumstemperatur. Skala löken och skär itu två gånger. Skär passligt tunna skivor och stek på medeltemperatur. Använd rejält med smör. När löken börjar få färg tillägger du en matsked farinsocker och slutligen ännu salt och peppar. Lyft lökblandningen av plattan på en tallrik och vila.
Stek först biffarna ordentligt på ena sidan. När du vänder biffen lägger du ostskivorna på. Vid behov kan du lägga ett lock över pannan så smälter osten bättre. I slutskedet av biffstekandet kan du ännu värma upp lökblandningen på pannan.
Plocka bort biffar och lök från pannan, stäng av plattan och ge brioche-semlorna värme och lite färg i fettet. Bygg burgaren från botten upp, enligt MrTuomo i ordningen ketchup, lök, gurka, biffar och lock.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 250 g | |
---|---|---|
Energi | 1436 kJ / 345 kcal | 3591 kJ / 862 kcal |
Fett | 22.4 g | 55.9 g |
- varav mättat fett | 11.2 g | 28 g |
Kolhydrat | 15.5 g | 38.8 g |
- varav sockerarter | 3.2 g | 8 g |
Protein | 20 g | 51 g |
Fiber | 1.3 g | 3.3 g |
Salt | 5.7 g | 14.1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.