Dubbel ostburgare enligt MrTuomo

MrTuomon juustoburgeri

Vi gav vår vän MrTuomo möjligheten att göra en dubbel ostburgare från grunden helt enligt hans eget tycke. Vår Karlebybördige YouTube-vän antog utmaningen på ett fantastiskt sätt. I videon längst ner i receptet kan du följa med hur MrTuomo från grunden tillreder sina egna kryddgurkor och sauterade lökblandning som småningom gifter sig med Snellmans fantastiska Street Food burgermaletkött och Fazers underbara brioche-bröd.

4

Ingredienser

  • 1 pkt Street food burgermaletkött
  • 1 pkt Fazer Street Food Brioche Hot Dog-semla (4 bröd i paketet)
  • 2 st lökar
  • 1 msk farinsocker
  • 8 skivor smakrik burgerost
  • salt
  • peppar
  • smör för stekning
  • ketchup
MrTuomos kryddgurkor
  • 0.5 l vatten
  • 0,5 dl grovt havssalt
  • 0,5 dl ättiksprit
  • 1/3 kruka dill
  • 10-12 st svartpeppar
  • salt

Dubbel ostburgare enligt MrTuomo — Gör så här

  1. Börja med kryddgurkorna. Häll vattnet i en kastrull och värm upp på medelvärme och blanda i salt och ättiksprit - rör om tills saltet löst upp sig. Lägg pepparkornen i en plastpåse och krossa lätt med knivbladet. Lägg även i dillen och misshandla den lätt. Häll över peppar- och dillblandningen i kastrullen.
  2. Skär slutligen upp gurkan i relativt tjocka skivor och lägg i kastrullen. Låt blandningen ta smak utan att koka upp den och flytta sen över för att svalna. Lägg hela kastrullens innehåll i ett förslutningsbart kärl och lagra för senare konsumtion. Låt gurkorna ta smak i minst tre timmar, men det kan också löna sig att göra gurkorna klara dagen innan och låta vila över natten.
  3. Börja sen med köttet. Skär 80 g stora biffar med en sågtandad kniv enligt linjerna på förpackningen och platta ut biffarna på bakplåtspapper. Använd en brioche-semla som måttstock och gör biffarna 1 cm större än brödet - biffen drar ihop sig under stekningen och sitter sen perfekt.
  4. Krydda biffarna med salt och peppar och låt vila ännu en stund i rumstemperatur. Skala löken och skär itu två gånger. Skär passligt tunna skivor och stek på medeltemperatur. Använd rejält med smör. När löken börjar få färg tillägger du en matsked farinsocker och slutligen ännu salt och peppar. Lyft lökblandningen av plattan på en tallrik och vila.
  5. Stek först biffarna ordentligt på ena sidan. När du vänder biffen lägger du ostskivorna på. Vid behov kan du lägga ett lock över pannan så smälter osten bättre. I slutskedet av biffstekandet kan du ännu värma upp lökblandningen på pannan.
  6. Plocka bort biffar och lök från pannan, stäng av plattan och ge brioche-semlorna värme och lite färg i fettet. Bygg burgaren från botten upp, enligt MrTuomo i ordningen ketchup, lök, gurka, biffar och lock.

Tips!

Snellman och Fazer samarbetar inom Street Food-produkter – förmedlar inspiration från gatuköket till hemmen

”Våra Snellman Street Food- produkter är utvecklade med Fazer Street Food -produktfamilj i åtanke. Oberoende om du vill bygga en eldig wrap, en enkel hot dog eller en saftig burgare – vi har pusselbitarna som behövs för att bygga den perfekta smakupplevelsen.”

I samarbete med Fazer Street Food.

 

 

Rate

Dela

Kommentarer