Efterrätt med plommonsmak
5min
6
Lätt
Vad är en julmiddag utan plommonefterätt? Herr Snellmans recept, varsågod!
Ingredienser
Efterrätt med plommonsmak
- 250 g kvarg
- 2 dl grädde
- 300 g plommonmarmelad
Instruktioner
Vispa grädden och tillsätt resten av ingredienserna. Tillsätt socker vid behov.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 125 g | |
---|---|---|
Energi | 692 kJ / 165 kcal | 865 kJ / 206 kcal |
Fett | 7.1 g | 8.9 g |
- varav mättat fett | 2.2 g | 2.7 g |
Kolhydrat | 20.6 g | 25.8 g |
- varav sockerarter | 20.3 g | 25.4 g |
Protein | 4 g | 5 g |
Fiber | 0.5 g | 0.7 g |
Salt | 0.1 g | 0.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.