Fylld innerfilé av lantgris inlindat i bacon
7
30min tillagningstid + 1h 10min total tid
Medel
Ingredienser
Fylld gris innerfilé
- 1 pkt Snellman Innerfilé av lantgris ca 690 g
- 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
- 0.5 fenkål
- 2 äpple
- 2 vitlökslyftor
- 0.5 tsk svartpeppar
- 2 msk dijon- senap
- 3 kvist rosmarin
- 2 msk olja för stekning
Mos
- 1.5 kg mjöliga potatis
- 2 dl mjölk
- 50 g smör
- 1 tsk salt
- 2 kvist rosmarin
Instruktioner
Värm ugnen till 170 grader.
Skär fänkålen och äpplen i små träningar. Skala och finhacka vitlöken. Stek grönsakerna mjuka i en stekpanna.
Avlägsna möjliga hinnor från filén. Skär ett långt och djupt snitt längs med hela filén. Skär sen snitt på tvären så du får plattat ut filén ordentligt. Du kan också ta hjälp av en kötthammare.
Krydda innerfilén med peppar och bred ut senapen och hälften av dina äpplen och fänkål. Rulla sen ihop filén. Bred ut baconskivor på ett skärbräde intill, så att de går lite över varandra i fogarna. Toppa baconmattan med rosmarin. Lyft filérullen på baconskivorna och fullfölj svepningen. Kläm in ännu några rosmarinkvistar i fogarna mellan filé och bacon och stek sen i ugn i ca. 30–40 minuter. Innetemperaturen bör nå upp till 70 grader.
Tillred potatismos. Koka den skalade potatisen. Krossa de färdiga potatisarna och rör i smör, mjölk och salt. Notera att mängden mjölk är en uppskattning, du kanske inte använder all mjölk eller får ta till mer.
Rör ner resterande blandning av äpplen och fänkål i mosen. Finhacka den rosmarin du har kvar och krydda moset med kvistarna och salt.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 380 g | |
---|---|---|
Energi | 505 kJ / 121 kcal | 1919 kJ / 458 kcal |
Fett | 5.3 g | 20.2 g |
- varav mättat fett | 2.1 g | 8 g |
Kolhydrat | 9.6 g | 36.5 g |
- varav sockerarter | 2.3 g | 8.6 g |
Protein | 8 g | 31 g |
Fiber | 0.8 g | 3.2 g |
Salt | 0.5 g | 1.9 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.