Fyllda plättar

Betygsatt 0 av 5
Täytetyt letut 1

Fyllda plättar med valfri fyllning. Herr Snellmans recept, varsågod!

4 30 min

Ingredienser

  • 1 brk ananaskross
  • 4 msk chilisås
  • 4 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • smör för stekning
Medvurstfyllning
  • 1 Salamistrimlor
  • 1 bit purjo
  • 1 bit paprika
  • 1 tomat
  • 100 g färskost
  • riven ost på
Maletköttfyllning
  • 1 stekmalet kött
  • 1 tacokrydda
  • 150 g mozzarellaost
  • 1 lök
Skinkfyllning
  • 1 Skinkstrimlor
  • 1 brk färskost
  • 1 bit zucchini
  • 1 rödlök
Kalkonfyllning
  • 1 Kalkonfiléstrimlor
  • 100 g mögelost

Gör så här

  1. Vispa äggen, och tillsätt övriga ingredienser. Stek plättarna i smör. Du kan steka plättarna redan en dag innan serveringen. Gör fyllningen. Fyll plättarna och gör en rulle av dem, sätt i en ugnsform. Gratinera i ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.
  2. Herra Snellmanin resepti, ole hyvä!
  3. På bilden finns Fyllda plättar med medvurstfyllning.
Malet kött

”Vi funderade på vilken typ av malet kött man själv vill laga mat av och fick då idén om Riktigt malet kött. Det görs av färskt kött som inte varit fryst vid något tillfälle. Det bästa med Riktigt malet kött är det färska köttets fräscha smak och doft.”

Kim, Produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept