Fyllda plättar

Täytetyt letut 1

Fyllda plättar med valfri fyllning. Herr Snellmans recept, varsågod!

4 30 min

Ingredienser

  • 1 brk ananaskross
  • 4 msk chilisås
  • 4 st ägg
  • 5 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • smör för stekning
Medvurstfyllning
  • 1 påse Salamistrimlor
  • 1 liten bit purjo
  • 1 liten bit paprika
  • 1 st tomat
  • 100 g färskost
  • riven ost på
Maletköttfyllning
  • 1 paket stekmalet kött
  • tacokrydda
  • 150 g mozzarellaost
  • hackad lök
Skinkfyllning
  • 1 påse Skinkstrimlor
  • 1 brk färskost
  • 1 liten bit zucchini
  • 1 st rödlök
Kalkonfyllning
  • 1 paket Inhemsk palvad kalkon
  • 100 g mögelost

Fyllda plättar — Gör så här

  1. Vispa äggen, och tillsätt övriga ingredienser. Stek plättarna i smör. Du kan steka plättarna redan en dag innan serveringen. Gör fyllningen. Fyll plättarna och gör en rulle av dem, sätt i en ugnsform. Gratinera i ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.
Jauheliha banner 02

Du myser
när vi inte fryser

Snellmans Riktigt malet kött är aldrig fruset, alltid färskt och 100-procent inhemskt kött från våra famijegårdar.

Det finns malet kött.

Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer