Fyllda plättar
Fyllda plättar med valfri fyllning. Herr Snellmans recept, varsågod!
4
30 min
Ingredienser
-
- 1 brk ananaskross
- 4 msk chilisås
- 4 st ägg
- 5 dl mjölk
- 3 dl vetemjöl
- 1 nypa salt
- smör för stekning
- Medvurstfyllning
-
- 1 påse Salamistrimlor
- 1 liten bit purjo
- 1 liten bit paprika
- 1 st tomat
- 100 g färskost
- riven ost på
- Maletköttfyllning
-
- 1 paket stekmalet kött
- tacokrydda
- 150 g mozzarellaost
- hackad lök
- Skinkfyllning
-
- 1 påse Skinkstrimlor
- 1 brk färskost
- 1 liten bit zucchini
- 1 st rödlök
- Kalkonfyllning
-
- 1 paket Inhemsk palvad kalkon
- 100 g mögelost
Fyllda plättar — Gör så här
-
- Vispa äggen, och tillsätt övriga ingredienser. Stek plättarna i smör. Du kan steka plättarna redan en dag innan serveringen. Gör fyllningen. Fyll plättarna och gör en rulle av dem, sätt i en ugnsform. Gratinera i ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.
Malet kött är en grundbult i vår matkultur och i många familjer äts malet kött varje vecka. Vi på Snellmans vill att alla hemmakockar skall ha möjligheten att välja de bästa möjliga produkterna till sin vardag, och därför producerar vi dessa så bra vi bara kan.
Det finns malet kött.
Och sen finns det Riktigt malet kött.