Fyllda plättar

Täytetyt letut 1

Fyllda plättar med valfri fyllning. Herr Snellmans recept, varsågod!

4 30 min

Ingredienser

  • 1 brk ananaskross
  • 4 msk chilisås
  • 4 st ägg
  • 5 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • smör för stekning
Medvurstfyllning
  • 1 påse Salamistrimlor
  • 1 liten bit purjo
  • 1 liten bit paprika
  • 1 st tomat
  • 100 g färskost
  • riven ost på
Maletköttfyllning
  • 1 paket stekmalet kött
  • tacokrydda
  • 150 g mozzarellaost
  • hackad lök
Skinkfyllning
  • 1 påse Skinkstrimlor
  • 1 brk färskost
  • 1 liten bit zucchini
  • 1 st rödlök
Kalkonfyllning
  • 1 paket Inhemsk palvad kalkon
  • 100 g mögelost

Fyllda plättar — Gör så här

  1. Vispa äggen, och tillsätt övriga ingredienser. Stek plättarna i smör. Du kan steka plättarna redan en dag innan serveringen. Gör fyllningen. Fyll plättarna och gör en rulle av dem, sätt i en ugnsform. Gratinera i ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.
  2. På bilden finns Fyllda plättar med medvurstfyllning.
Allting stämmer i Riktig malet kött

Malet kött är en grundbult i vår matkultur och i många familjer äts malet kött varje vecka. Vi på Snellmans vill att alla hemmakockar skall ha möjligheten att välja de bästa möjliga produkterna till sin vardag, och därför producerar vi dessa så bra vi bara kan.

Det finns malet kött.
Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer