Hoppa till innehållet
Grekisk böngryta

Grekisk böngryta

En fläkt från den grekiska övärlden värmer alltid, speciellt mitt i vintermörkret. Normalt nyttjar grekerna fårkött, men den här rätten fungerar lika bra med gris, nöt eller broiler. Beslutet är ditt!

Ingredienser

  • 850 g Ytterfile extra av lantgris
  • 4 påsar gröna, frysbönor a 300 g
  • 500 g tomatkross
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 burkar tomatpuré á 70 g
  • 1 dl olivolja
  • 1 buljongtärning
  • salt
  • tillräckligt med vatten för att täcka bönorna

Instruktioner

Gör rejäla bitar av köttet, bryn snabbt i en kastrull och tillsätt resten av ingredienserna. Låt rätten puttra på i ungefär 3 timmar eller tills bönorna skiftar färg.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan